Computerworld News Service: Mange store virksomheder har svært ved at sørge for, at deres datacentre kan opfylde efterspørgslen, oplyser analysehuset IDC.
Chris Ingle, der er associate vice president hos IDC, fortæller til Computerworlds søstermedie i Storbritannien, at selvom erhvervslivet har haft "travlt" med at bygge datacentre, så "er der stadig en større efterspørgsel end udbud."
En del af udfordringen skyldes ifølge Ingle den høje vækst inden for cloud computing samt visse datacentres for lave udnyttelsesgrad.
Sæt farten ned
"For at reducere efterspørgslen må man sætte farten ned for projekterne i en virksomhed, hvilket organisationerne desværre er nødt til at gøre, når der er krise, selv om det selvfølgelig ikke er populært," siger han.
Det tager ofte halvandet år at etablere og igangsætte et datacenter, men "containere er en hurtigere måde at gøre det på," fortæller han.
Herudover anbefaler Ingle, at man overvejer en hyppigere brug af ekstern kapacitet.
"Co-location og hosting-projekter i den offentlige cloud er et andet alternativ, som giver mening for visse organisationer."
Han tilføjer dog: "Også co-location-centre har travlt med at udvide med mere plads, så det er muligt, at det på længere sigt ikke kan betale sig."
Herudover er der hos mange virksomheder brug for, at man udnytter de eksisterende ressourcer bedre, vurderer han.
Virtualisering og konsolidering holder
"Øget virtualisering og konsolidering af systemerne er typisk det umiddelbart mest effektive, man kan gøre, selvom mange selskaber allerede er godt i gang på dette område. Nye løsninger til strøm og køling og især bedre overvågning kan hjælpe til at reducere strømforbruget."
"Mange datacentre er vokset trinvist, så at kigge på fordelingen af udstyret er ofte en rimelig hurtig måde at gøre noget ved sagen."
Erhvervslivet står dog ifølge Ingle også overfor andre udfordringer i forhold til deres datacentre. Der er også høje udgifter til de fysiske anlæg "især for virksomheder, der har brug for at placere dem i eller i nærheden af London," fremhæver han.
"Elforsyningen er også mangelfuld," påpeger han. "Det vil muligvis blive bedre efter De olympiske lege, men det vil alligevel stadig være en udfordring."
Oversat af Thomas Bøndergaard