Artikel top billede

Borgbjerg: Nu er HP's gavesæk med servere tom

300 iværksættere kontaktede HP for at få udleveret en gratis server. Resten af modtagerne fik et opkald fra onlineforhandleren Dustin

Midt i april gik HP Danmark ud med en kampagne, hvor producenten annoncerede, den ville forære 500 servere væk til nystartede iværksættervirksomheder. 

Kampagnen har affødt kritiske kommentarer fra SMB-forhandlere, som mener, at HP har svigtet de små forhandlere i kanalen ved at vælge onlineforhandleren Dustin som eneste partner på kampagnen.

Nu er kampagnen slut. I følge HP's danske serverchef Tina Borgbjerg, blev de sidste servere sendt af sted i fredags.

"Det har været en succes. For mig er det en positiv overraskelse, at 300 iværksættere meldte sig selv via vores webside. Det havde vi ikke regnet med," siger Tina Borgbjerg til CRN.

I samme åndedrag fortæller hun, at de resterende 200 servere blev delt ud til firmaer, som Dustin kontaktede på vegne af HP. Virksomheder, der optrådte på en liste fra Erhvervsstyrelsen, som HP har fået lavet til lejligheden.

Læs mere:


Tina Borgbjerg mener ikke, at HP ved at lade Dustin ringe op til iværksættervirksomhederne,  er faldet sin forhandlerkanal i ryggen.

"Vi er glade for vores kanal. Men vi har set dette som en logistik-opgave. Derfor valgte vi at gå med Dustin. Jeg mener heller ikke, vi tager kunder fra nogen, fordi de fleste af de virksomheder, vi har kontaktet, ikke har købt hos en it-forhandler før," siger hun.

Tina Borgbjerg har haft en dialog med nogle af de forhandlere, der har været kritiske overfor kampagnen. Og hun indrømmer, at hvis HP nogensinde skulle gentage successen og lave en lignende kampagne, så ville hun nok overveje at involvere andre og flere forhandlere.

"Men en lignende kampagne er ikke noget, vi har på tegnebrættet foreløbig," siger hun.

Et af HP's primære mål med kampagnen har da også været at komme bredt ud blandt SMB-kunder.

"Dell er stærke på segmentet for små servere. Vores styrke er mere hos de store virksomheder. Så det er da klart, at det store formål for os er at skabe et footprint i low-end-markedet," slår hun fast.

Læs mere:




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Danske Commodities A/S

IT Systems Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere