Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Derfor gider Mac-brugerne ikke sikkerhedssoftware

Seks ud af 10 Mac-brugere har ikke installeret sikkerhedssoftware på deres computer. Se hvorfor Mac-brugerne ikke gider sikkerhedssoftware.

Computerworld News Service: En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld har for nylig vist, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerhedssoftware installeret på trods af det nylige udbrud på Mac af malwaren Flashback.

Computerworlds amerikanske søstermagasin, Macworld. har spurgt sine læsere, om de har antivirus-software installeret på deres Mac.

Ud af de 1.106 respondenter svarer 470 personer ja.

Kun 27 (hvilket udgør 2,4 procent) svarer imidlertid, at den antivirus-software, som de har installeret, nogensinde har fundet en Mac-trussel.

91 respondenter (8,3 procent) svarer, at deres sikkerhedssoftware har fundet en pc-virus på deres Mac.

De resterende 352 respondenter (28,3 procent) med antivirus-software installeret på deres Mac svarer, at deres sikkerhedssoftware aldrig har fundet nogen trussel overhovedet.

Ingen planer om antivirus

Kun 3,4 procent af respondenterne har besluttet at installere antivirus-software på grund af Flashback på trods af, at Flashback-malwaren anses for at være den største sikkerhedstrussel på Mac hidtil.

21,7 procent af respondenterne svarer, at de ikke bruger antivirus-software og heller ikke har nogen planer om at gøre det, mens 13,9 procent hævder, at de ikke er dumme nok til at installere malware på deres Mac.

242 personer (21,9 procent) ud af spørgeundersøgelsens 1.106 respondenter svarer, at de på nuværende tidspunkt ikke anvender antivirus-software, men at de måske på et tidspunkt vil overveje det.

Derfor siger Mac-brugerne nej

I en relateret debattråd på Macworlds forum, skriver brugeren Gleddit, at antivirus-software på Mac før i tiden har været årsag til en række problemer:

"Det var ligesom at se en Mac i langsom gengivelse," forklarer han.

Brugeren Alanaha oplyser at have installeret antivirus-software fra Sophos og forklarer, at softwaren er "enkel at bruge men har indtil videre ikke fundet nogen trusler, så jeg ved faktisk ikke, hvor godt det fungerer."

Brugeren Dragonfly, som også bruger Sophos, skriver i forummet: "Sophos får fra tid til anden tingene til at køre langsommere, men ikke voldsomt meget. Forhåbentligt holder det ubehagelighederne i skak. Det bliver mere og mere nødvendigt at bruge antivirus-software på Mac."

Brugeren AlanAudio, som ikke anvender nogen antivirus-software på sine Mac-computere, skriver:

"Jeg anvender Aktivitetsovervågning en hel del, hvilket sandsynligvis vil afsløre enhver uforudset aktivitet enten som netværksaktivitet eller som en uventet proces, der kører, men indtil der findes virus på OS X og ikke blot en trojaner, så kommer jeg ikke til at installere nogen antivirus-software."

Hæmmer ydelsen

Også forumbrugeren Nom sætter sin lid til værktøjet Aktivitetsovervågning frem for at installere decideret sikkerhedssoftware på sin Mac på trods af den stigende forekomst af malware:

"Efter min mening er risikoen for, at antivirus-software hæmmer min Macs ydelse, stadig større end risikoen for at blive inficeret af en virus - så jeg er i dag ikke mere tilbøjelig til at installere antivirus-software end tidligere."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere