Artikel top billede

Derfor får du måske ikke nyt Windows Phone-system

Microsoft-udvikler trækker i land med hensyn til, om alle eksisterende Windows Phone 7-telefoner vil blive opgraderet til Windows Phone 8.

Læs også:

Her er fremtidsplanerne for Windows Phone

To år efter lancering: Så lillebitte er Windows Phone

Computerworld News Service: En udviklerevangelist hos Microsoft har korrigeret sin tidligere udtalelse om, at alle eksisterende Windows Phone 7-telefoner, heriblandt Nokias nye Lumia 900, vil blive opgraderet til den næste store version af Microsofts mobilstyresystem, Windows Phone 8, der også kaldes Apollo.

Evangelisten Nuno Silva skriver i et blogindlæg torsdag, at det, han mente med sin tidligere udtalelse til det portugisiske website Zwame, "blot var, at eksisterende Windows Phone-applikationer vil kunne køre på den næste version af Windows Phone ... hvilket er de samme retningslinjer, som Microsoft offentliggjorde sidste år."

I det tidligere videointerview, der blev offentliggjort på Zwame tirsdag, udtaler Silva, at alle eksisterende Windows Phones "vil blive opgraderet til den næste store version af Windows Phone ..."

Interviewet er i dag tilgængeligt på websitet The Verge, men det ser ud til at være blevet fjernet fra Zwames site.

I sit blogindlæg forklarer Silva, at han havde "fejlagtigt forvekslet app-kompatibilitet med, om telefonerne vil blive opdateret, hvilket lå til grund for de rygter, der gik i omløb i går."

Kræver svar

Silvas blogindlæg svarer dog ikke på, om Nokias nye Lumia 900 vil blive opgraderet til Apollo, hvilket er et spørgsmål, der bekymrer potentielle købere af Lumia 900.

"Hvad er pointen med at købe en Lumia, hvis den ikke modtager en eneste større opdatering efter sin udgivelse?" skriver Bilal Akhtar i en kommentar til et indlæg af bloggeren Preston Gralla på Computerworlds amerikanske søstermedie.

En repræsentant fra en af AT&T's butikker oplyser, at han fortæller kunderne, at Lumia 900 "måske eller måske ikke får den næste opgradering, og mere end det ved vi ikke."

Både Microsoft og Nokia oplyser, at de ikke har noget nyt at sige om fremtidige udgivelser af Windows Phone. En talskvinde fra Microsoft bekræfter dog, at "alle apps i vores onlinebutik i dag vil kunne køre på den næste version af Windows Phone."

En talsmand fra Nokia tilføjer:

"Da Microsoft faktisk ikke officielt har annonceret noget nyt mobilstyresystem udover det aktuelle Windows Phone 7.5, så ville det være forhastet af os at spekulere over, hvilke funktioner eller krav nogen fremtidige versioner måske får."

Derfor svarer de ikke

Analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates kommenterer, at Nokia og Microsoft antageligt samarbejder om fremtidige versioner af Windows Phone.

Der er mange faktorer, der kan indvirke på, om Lumia 900 og andre enheder vil blive opgraderet, heriblandt hvilken hardware den næste version af styresystemet kræver. Lumia 900 har for eksempel en processor med kun en enkelt processorkerne.

Hvis det nye styresystem først kommer på markedet sidst på året eller endnu senere, så vil det ifølge Gold betyde mindre for visse af de, der aktuelt overvejer at købe Lumia 900, om den bliver opgraderet eller ej.

"Spørgsmålet er, hvor mange brugere der overhovedet tager sig af det?" vurderer Gold.

"Vi bliver nogle gange revet med i denne teknologi-debat, men mange brugere er enten ligeglade eller ikke opmærksomme på, at de ikke har den seneste version af et styresystem på deres telefon. Hvor mange Android-brugere leverer deres telefon tilbage, når de finder ud af, at deres telefon aldrig får den næste version af Android?"

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Her er fremtidsplanerne for Windows Phone

To år efter lancering: Så lillebitte er Windows Phone




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende informationsarkitekter med strategisk fokus

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere