Englænderne er allerede et af verdens mest overvågede folkefærd - og denne overvågning bliver endnu mere omfattende med en ny regeringsplan, som slap ud i starten af måneden. Denne plan betyder, at efterretningstjenesten GCHQ kan følge med i alle borgeres elektroniske kommunikation, læse deres e-mails og følge deres beskeder på sociale netværk som Facebook og Twitter.
Efterretningstjenesten får også tilladelse til at aflytte alle Skype-opkald og logge alle websteder som britiske internet-brugere besøger.
Nu har englænderen Tim Berners-Lee - kendt som manden, der opfandt World Wide Web - advaret mod overvågningen i et stort interview med avisen The Guardian. Han rådgiver allerede den britiske regering inden for "open data" og hans budskab er klart:
"Ideen om, at vi skal registrere informationer om folk på en regelmæssig basis er meget farlig. Det betyder at der ligger informationer som kan stjæles eller misbruges af korrupte embedsmænd eller operatører," siger Berners-Lee.
Han betegner planerne som en direkte trussel mod menneske-rettighederne og opfordrer til at stoppe den elektroniske overvågning.
Planerne bliver begrundet med behovet for at bekæmpe terrorisme og opklare alvorlige forbrydelser, men Berners-Lee henviser til, at mange bruger nettet til at udveksle fortrolige oplysninger - f.eks. medicinske data.
"Hvis du kan overvåge aktiviteten på nettet har du en fantastisk kontrol over et menneske. Du kan finde ud af hver eneste intime detalje om deres liv. Du ved meget mere om personen end nogen anden, der kender dem," siger Berners-Lee.
En underskriftsindsamling mod planerne har indtil videre samlet 135.000 underskrifter online. Den britiske regering ventes at præsentere sine planer for overvågningen officielt i næste måned.