Som den anden vestlige journalist nogensinde fik amerikanske Rob Schmitz fra Marketplace lov til at besøge Longhua-fabrikken i Shenzhen i Kina. Her fremstiller Foxconn blandt andet iPad for Apple og andre produkter. Der har været stor kritik af arbejdsforholdene på fabrikkerne og de mange ulykker, hvor arbejdere er omkommet.
Det har fået Apple og Foxconn til at indlede en charmeoffensiv - og journalistens tilladelse til at besøge fabrikken kan være et led i dette. Han har dokumenteret sit besøg med en video og en længere artikel, og det tegner generelt et noget mere positivt billede af Foxconn end det, som man ellers hører.
På Longhua-fabrikken arbejder mere end 240.000 mennesker og den minder mere om en by end et fabriksanlæg. Der er forretninger, biblioteker, internet-cafeer og et fodbold-stadion. De ansatte, som Schmitz har talt med, er generelt tilfredse med at arbejde hos Foxconn.
På optagelserne kan man se, hvordan hundredvis af mennesker står i kø for at søge om et job på fabrikken. Mange af dem kommer fra fattige landområder i Kina.
Det positive billede står i skærende kontrast til de mange historier om umenneskelige arbejdsforhold, selvmord blandt de ansatte og ubetalt overarbejde. New York Times satte fokus på problemerne i en stor artikel i januar.
En af de mest ihærdige Apple-kritikere, Mike Daisey, er dog blevet afsløret i at snyde med sine fakta. I det sidste års tid er Daisey rejst rundt i USA med sin monolog "The Agony and Ecstasy of Steve Jobs", som er en blanding af et en-mands-teaterstykke og en brandtale mod arbejdsforholdene på de kinesiske fabrikker, hvor Apple fremstiller sine produkter.
Daisey rejste selv til Kina i 2010, hvor han besøgte de udskældte Foxconn-fabrikker og snakkede med ansatte om deres vilkår. Men det viste sig senere, at en del af hans fortælling er fri fantasi.