Læs også:
Sådan kørte Polsag helt af sporet
Statsrevisorerne, der er holder øje med statens økonomi, er generelt bekymrede for justitsministeriets og politiets håndtering af it.
Det fortæller formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), til Computerworld.
Statsrevisorernes generelle bekymring bliver nu intensiveret af justitsministeriet og rigspolitiets punktum for det skandaleramte sagsbehandlingssystem Polsag, som it-giganten CSC sammen med Scanjour har arbejdet på siden første halvdel af nullerne med forsinkelser og fordyrelser.
Det fremgår af statsrevisorernes endelige betænkning vedrørende statsregnskabet for 2010.
Polsag øger bekymring
Her skriver de seks statsrevisorer, at "statsrevisorernes bekymring er ikke blevet mindre efter, at det i begyndelsen af februar 2012 kom frem, at regeringen har besluttet at stoppe udviklingen af politiets sagsbehandlingssystem, Polsag."
"Systemet har været undervejs siden 2003, men en ekstern undersøgelse har nu vist, at Polsag næppe vil kunne virke i praksis til trods for, at der er anvendt omkring 500 millioner kroner på udviklingen af systemet."
I statsrevisorernes afgivelsesbemærkning fortæller de seks statsrevisorer endvidere, at de "konstaterer, at politiet har en udfordrende opgave, som kræver stram styring, før den fulde gevinst af politireformen kan høstes."
Derfor er der ifølge statsrevisorerne "grund til bekymring, når det er rigsrevisors opfattelse, at politiet fortsat er på et indledende stadie i forhold til økonomistyring og mål- og resultatstyring."
For lidt it for pengene gennem årtier
Statsrevisorernes bekymring for justitsministeriets succes med brug af midler indenfor it er ifølge formanden på ingen måde ny.
"Justitsministeriet har gennem de sidste to årtier vel nogenlunde konsekvent fået for lidt ud af sine it-investeringer," siger Peder Larsen til Computerworld.
Han fortæller, at han finder statsrevisorernes afsluttende bemærkning utrolig forsigtig, når de bruger formuleringen "ikke blevet mindre bekymrende."
"I virkeligheden kunne vi godt, hvis vi havde villet, svunget os op i et lidt højere toneleje. Men på den anden side er det også vigtigt for os, at det ikke ender med at hele politiet bliver sygemeldt," siger Peder Larsen med henvisning til de hårdt prøvede bornholmske politibetjente, der var de eneste, som nåede at bruge det skrottede Polsag.
I kølvandet på den test var de bornholmske betjente ifølge deres tillidsmand truet på trivslen på grund af it-systemets problemer.
Staten overvejer i øjeblikket et forlig eller en retssag med leverandøren CSC med henblik på at få den halve milliard kroner, som Polsag har kostet, tilbage i kassen.
Læs også: