Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ny Google-funktion lader dig snage i dine mailvaner

Med Google Account Activity kan du se overraskende fakta om dine Gmail-vaner.

Google har lanceret en ny Gmail-funktion, der lader dig holde et vågent øje med dine egne mailvaner.

Funktionen hedder Account Activity, og i den danske udgave af Gmail har den fået navnet "Kontoaktivitet".

Med den nye funktion kan du få et overblik over, hvor mange mails du har sendt og modtaget den sidste måned. Ligesom du også kan se, hvilke af dine kontaktpersoner du har været mest i kontakt med.

Afslører små overraskelser

Tjenesten afslører blandt andet, at denne skribent i den seneste måned har sendt 260 mails til 22 forskellige kontaktpersoner, mens der er blevet modtaget 441 mails fra 66 forskellige kontaktpersoner.

Men du kan også få et indblik i nogle af de lidt mere overraskende sider af dine mail-aktiviteter. Denne skribent kunne eksempelvis til sin overraskelse se, at en af de mail-adresser, der bliver sendt flest mails til, er undertegnedes egen adresse.

På mange måder minder Google-tjenesten om internettjenesten ToutApp, som vi tidligere har omtalt. Forskellen er dog, at Googles nye funktion giver en knap så detaljeret oversigt over dine mailvaner, men til gengæld slipper du for at skulle give en tredjepart adgang til din mailkonto.

Overblik over andre Google-tjenester

Ud over et indblik i din mailvaner giver den dig også et overblik over dine aktiviteter på andre Google-tjenester som Picasa, og hvis du bruger Googles gps-tjeneste Google Latittude, kan du også se oplysninger om, hvor du har bevæget dig i den fysiske verden. 

Kontoaktivitets-funktionen kan også være et glimrende værktøj til at holde styr på sikkerheden på din Google-konto. Du kan blandt andet holde øje med, om der er blevet logget ind på din konto fra lande, som du aldrig har været i.

Hvis det er tilfældet, bør du skifte dit password og eventuelt styrke sikkerheden ved at slå Googles to-faktor-sikkerhed til.

Du finder Googles oversigt over din kontoaktivitet ved at logge ind på: www.google.dk/settings/activity   

Læs også:
 

Otte tricks der gør din Gmail meget federe  

Sådan får du styr på Gmails totalt rodede adressebog




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere