Artikel top billede

Her er resultatet af Microsofts milliard-køb af Skype

Computerviews: Et halvt år efter Microsofts køb af Skype blev godkendt, er resultaterne begyndt at vise sig. Men er de 44 milliarder værd?

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Computerviews: Den 10. maj sidste år kunne Microsoft annoncere, at man havde indgået en aftale med Skype om at købe det dansk-stiftede selskab for hele 44 milliarder kroner.

I starten af oktober 2011 blev købet endeligt godkendt af både de europæiske og de amerikanske konkurrence-myndigheder.

Det er et halvt år siden i disse dage, og det er derfor oplagt at se nærmere på, hvad Microsoft rent faktisk har fået ud af Skype-købet.

Det har Microsoft lovet

Allerede fra starten af var Microsofts Steve Ballmer ude med klare meldinger om formålet med Skype - dels for at forklare den store købssum, dels for at berolige de 663 millioner registrerede brugere af Skype.

Ballmers budskab var - og det er siden blevet gentaget - at Skype skal integreres med produkter som Xbox, Kinect, Windows Phone og Windows, og at Skype skal kunne fungere sammen med Microsofts egenudviklede kommunikationsplatform, Lync.

"Ved at bringe det bedste fra Microsoft sammen med det bedste fra Skype kan vi udstyre folk med nye teknologier, der kan bringe dem tættere sammen."

Samtidig har Microsoft lovet, at man vil fortsætte med at udvikle og supportere Skype på konkurrerende platforme, eksempelvis Mac OS X, iOS, Linux og Android.

"Jeg er sikker på, at mange brugere efter dette opkøb spekulerer på, om oplevelsen af Skype vil forandre sig. Svaret er et eftertrykkeligt nej," har Steve Ballmer udtalt.

Det har Microsoft gjort


Når man i dag besøger Microsofts Skype-side er det da også svært at få øje på de store forandringer.

Det er stadig de samme blå Skype-farver og logoer, og man skal lede længe for at finde noget om Microsoft på siden.

Alt i alt indikerer det, at Steve Ballmers snak om, at oplevelsen af Skype ikke vil forandre sig, ikke bare var tomme løfter.

Alligevel begynder Skype-nyheder med et klart Microsoft-islæt nu for alvor at dukke op.

Den måske største nyhed efter købet er Skype til Windows Phone. App'en ventes klar i april, og allerede nu har Microsoft vist betaen frem (se video på næste side).

"Det her er kun begyndelsen for Skype til Windows Phone... Det vil kun blive bedre og bedre. Vi ser et fantastisk potentiale for at inkludere Skype-funktioner i Windows Phone for at kunne give dig en fantastisk oplevelse."


Microsoft er også begyndt at certificere sit eget hardware-udstyr som webcams og hovedtelefoner som særligt velegnede til Skype.

I februar var Microsoft desuden ude med yderligere information om samspillet mellem Skype og Lync.

"En af grundene til, at vi elsker Skype-handlen er, at når du tænker på integrationen mellem Skype og Lync, mellem virksomhederne og forbrugerne, så er det faktisk en ret interessant mulighed fremadrettet," forklarede Microsoft-chef Bill Koefoed til vores kolleger på amerikanske PC World.

Indtil videre har de "interessante muligheder" dog ikke resulteret i konkrete tiltag.

På samme måde har Microsoft også meddelt, at Skype selvfølgelig skal integreres i Xbox-konsollen, men heller ikke her har det endnu resulteret i konkrete nyheder.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype

Her er Microsofts Skype-udfordringer

Tilbage står, at Skype-betaen til Windows Phone er det mest håndgribelige eksempel på, hvordan Microsoft har tænkt sig at anvende Skype og sikre, at investeringen på 44 milliarder giver gevinst.

Som videoen herunder viser, har Microsoft nemlig tænkt sig at integrere Skype dybt i telefonen - og formentlig også mere, end IP-tjenesten er i produkter med iOS og Android.

Cisco har for nylig forsøgt at blokere for Microsofts køb af Skype med på grund af bekymring om kompatibilitet mellem løsningerne fra Microsoft/Skype og Ciscos løsninger samt løsningerne fra andre leverandører.

Spørgsmålet i den kommende tid bliver derfor, om Microsoft formår at balancere den opgave, at man på den ene side skal udnytte det faktum, at man nu ejer Skype og derfor kan integrere dybt i egne produkter, mens man samtidig også skal tilgodese alle de andre Skype-brugere på andre platforme.

Spørgsmålet bliver dog også, om Microsoft formår at tjene den store pris for Skype ind igen - noget, som den tidligere ejer, eBay, aldrig formåede trods mange gode idéer og intentioner.

44 milliarder kroner er rigtig mange penge, og som det ser ud nu, har Microsoft et pænt stykke vej, inden pengene er tjent ind igen.

Men dels er der jo alle de løbende indtægter på Skype-samtaler, dels er Skype-integrationen i Microsofts produkter stadig en rigtig god idé set med Microsoft-briller.

Det skal blive spændende at se, hvad der kommet ud af konkrete nye tjenester og funktioner i det kommende år. Med en investering på 44 milliarder skal der trods alt ske ikke så lidt.

Læs også:

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere