Læs også:
Hundredevis valfarter til Danmarks største it-messe
Mød Computerworld på Danmarks største it-messe
På it-messen Computerworld EXPO 2012 viste sikkerhedschef hos CSIS Jens Højland Christensen, hvor enkelt det er at hacke sig ind på andres computere.
Den største kilde til malware-infektioner er såkaldte den såkaldte "drive-by"-metode. Denne metode stod i 2011 for cirka 90 procent af alle infektioner.
Det foregår på den måde, at du besøger en hjemmeside, der er inficeret. Så snart du besøger hjemmesiden, "kommunikerer" din computer med hjemmesiden, og er den inficeret, så er der malware på din computer med det samme.
Der skal faktisk ikke alverden til
Men du kan faktisk give dig selv basal sikkerhed rimeligt nemt. Helt sikker bliver du dog aldrig.
"100 procents sikkerhed findes ikke. Hvis nogen siger det, så lyver de, eller også ved de ikke, hvad de taler om," siger Jens Højland Christensen.
Først og fremmest skal du være klar over, at et antivirus-program i sig selv ikke er nok til at sikre dig mod virus og malware.
En af de helt store trusler mod din computer er derimod manglende opdateringer. Hver gang du får tilbud en opdatering til et af dine programmer, og du vælger at udskyde den til senere, udskyder du i virkeligheden din sikkerhed.
Faktisk er manglen på opdateringer årsagen til 90 procent af infektionerne i 2011 - set fra det perspektiv virker det pludselig ikke så slemt lige at bruge fem minutter på en opdatering.
Du er din egen værste fjende
Den største trussel er imidlertid ikke manglen på opdateringer.
Det er derimod dig selv.
Mennesker er en sårbarhed i sig selv, mener Jens Højland Christensen. Er malware pakket pænt og troværdigt ind, køber vi den.
Malware sniger sig ofte ind på sig ved at udgive sig for at have en reel, troværdig afsender. Og er dette gjort tilstrækkeligt grundigt, er der en risiko for, at vi hopper lige i fælden.
"Mennesker er bare 'the weakest link' i den her sammenhæng," siger Jens Højland Christensen.
Læs også:
Hundredevis valfarter til Danmarks største it-messe