Artikel top billede

Så billigt bliver mobil-data når du krydser grænsen

Data-roaming for en to-krone i 2014.

Kæmpestore regninger for én lille gang surf på nettet har hidtil været normen, hvis man kom for skade at bruge sin smartphone i et andet EU-land.

Men det skal være slut nu.

EU's vise fædre i ministerrådet har under det danske formandskab med erhvervsminister Ole Sohn i spidsen kundgjort, at roamingpriserne på data fra 1. juli i år ikke må komme op over 6,50 kroner pr. Mb.

Normalt ligger Mb-taksten for data-roaming uden for brugernes hjemland på en tyver, anslår Erhvervsministeriet.

I 2014 kommer roaming-prisen på mobildata endnu længere ned. Da må den maksimalt være på to kroner pr. Mb.

Desuden skal det være muligt at købe et separat abonnement på roaming uden at skifte mobilnummer - en finesse, som med tiden vil være med til at skabe reel konkurrence på det europæiske marked for mobiltjenester, mener ministrene.

Også tale- og sms-taksterne får et lille nøk nedad.

EU har tidligere forsøgt at begrænse de skyhøje roamingpriser på mobildata, men de indgreb gjaldt kun den pris, som teleselskaberne måtte kræve af hinanden - ikke hvad de måtte kræve af slutkunden.

Ifølge Ole Sohn har der siden 1. januar været "intense" forhandlinger mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet om en ny forordning om priser for tale, sms og data på tværs af EU's grænser.

"Jeg er glad for, at vi har opnået en aftale, som sikrer forbrugerne markant lavere priser, og som samtidigt vil skabe reel konkurrence på sigt," siger han.

Før den kan træde i kraft skal den nye politiske roaming-aftale vedtages af Europa-Parlamentet og Ministerrådet.

-
Sådan ser de nye telepris-lofter ud:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere