Teknisk bidrag ud af patent-tekst

Et notat fra Europa-rådet rubricerer ændringsforslagene i "Ja" og "Nej". På Nej-listen findes blandt andet ændringsforslagene, som kræver at softwaren yder et teknisk bidrag for at kunne patenteres.

Europa-rådet har i et notat lavet en foreløbig liste over hvilke ændringsforslag der kan accepteres i det endelige direktiv, om softwarepatenter. Forslagene deles i fire kategorier, en ?ja?-liste og en ?nej?-liste, og derimellem to måske-lister.

Blandt andet kan det uden videre medtages i direktivet, at lovgivningen skal være harmoniseret og gennemsigtig og at direktivet skal bidrage til, at virksomheder får det fulde udbytte af sine opfindelsesprocesser.

På den tekniske side kan det ifølge notatet også uden videre vedtages, at algoritmer i sig selv ikke kan patenteres. Det kan derimod metoden eller effekten af algoritmen.

Det kan også vedtages, at brugen af individuelle dele af software i en sammenhæng eller metode, der ikke er patenteret ikke bør betragtes som en patentkrænkelse.

Et andet ændringsforslag på Ja-listen udelukker også, at der tages patent på ?opfindelser, der omfatter edb-programmer, som implementerer matematiske metoder og andre metoder, og som ikke har nogen tekniske virkninger ud over det normale fysiske samspil mellem et program og den computer, det netværk eller de andre programmerbare maskiner, som det køres på.?

Blandt de ændringsforslag, som ikke kan medtages i direktivet, er de forslag, som kræver, at en patenterbar metode skal have opfindelseshøjde, skal være ny og have en teknisk dimension eller yde et teknisk bidrag.

Ligesom et forslag, der udelukker databehandling fra det teknologiske ( -og dermed patenterbare ) område, også findes på på ?Nej?-listen.

Det er endnu ikke besluttet, hvordan forslagene skal indarbejdes i den endelige direktivtekst, eller om Europaparlamentet skal godkende det endelige forslag ved afstemning.

Relevant link

Læs Europa-rådets notat
Læs ændringsforslagene




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere