Artikel top billede

Sådan spotter du de fede skrifttyper

Vil du gerne kende navnet på en skrifttype, som du lige har set? Læs her, hvordan du bedst kan identificere en skrifttype.

Med mindre du er en ægte design- og skrifttypenørd, kan det være svært at identificere mange af de skrifttyper, som du dagligt støder ind i på hjemmesider, i aviser og på plakater.

Det behøver dog slet ikke være så svært at finde frem til navnet på en flot skrifttype, som du lige har set.

Der findes flere digitale hjælpemidler, der kan hjælpe dig med finde frem til den.

Smart plugin til Chrome

Har du set skrifttypen på en hjemmeside, kan du hente hjælp ved at bruge et gratis tilføjelsesprogram til Google Chrome, der hedder WhatFont.

Du kan downloade WhatFont i Googles Chromes WebStore, og når du har installeret programmet, bliver det synligt som et ikon i din browsers værktøjslinje.

Lige så snart du klikker på ikonet og efterfølgende holder cursoren hen over et stykke tekst, dukker der en boks op på skærmen, der fortæller, hvilken skrifttype der bliver brugt.

Programmer som WhatFont er dog ikke meget bevendt, når du skal identificere skrifttyper i den virkelige verden.

Her ville vi ønske, at vi havde en smartphone app, der via telefonens kamera ville være i stand til at identificere skrifttyper fra magasiner, plakater og skilte, som vi støder på.

Elendige smartphone-app

Men den eneste app af denne type, som vi har fundet frem til, er den gratis iPhone-app Whats the Font (ikke at forveksle med førnævne WhatFont).

Desværre er den mildest talt elendig, og vi har uden held forsøgt at få den til identificere skrifttyper fra flere forskellige danske aviser, annoncer og magasiner.

Til gengæld vil vi gerne anbefale hjemmesiden Identifont.com, der hjælper dig med manuelt at identificere skrifttyper.

På hjemmesiden bliver du stillet en lang række spørgsmål, om hvordan skrifttypens bogstaver ser ud, og efter en lang række spørgsmål har Identifont et bud på, hvilken skrifttype der er tale om.

Eksempelvis kunne Identifont helt korrekt fortælle, at bogstaverne på denne skribents Macbook Airs tastatur er skrevet med skrifttypen Vag Rounded.

Læs også:


Her kan du vælge og vrage mellem gratis skrifttyper

Sådan får du fede og lovlige forretnings-fotos

Seks apps til din browser der gør dig mere produktiv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere