Artikel top billede

Her kan du vælge og vrage mellem gratis skrifttyper

En fed skrifttype kan gøre en verden til forskel for dit arbejde. Her kan du se, hvordan du helt gratis finder nye og flotte skrifttyper.

Sværger du til Arial, Times New Roman og Comic Sans?

Så bør du måske se at få øjnene op for nogle af verdens mange andre skrifttyper.

Og her tænker vi ikke på de velkendte skrifttyper, der allerede findes i dit tekstbehandlingsprogram.

Typografi gør en forskel

Nej, der findes tusindvis af andre skrifttyper, der kan gøre en verden til forskel for dit arbejde.

Sidder du og skal producere en hjemmeside, layoute en plakat eller producere et brev, kan typografien have stor indflydelse på, hvilket signal du sender til læseren.

Eksempelvis var tegneserie-skrifttypen Comic Sans smart og populær for 10-15 år siden. Men i dag er den nærmest blevet lagt for had, og virksomheder, der kommer for skade at bruge den, risikerer at blive opfattet som useriøse og kiksede. 

Et skrifttype-supermarked

Vil du undgå de gamle støvede skrifttyper og give dine produktioner et unikt særpræg, findes der heldigvis mange hjemmesider, hvor du kan vælge og vrage mellem skrifttyper. 

En af vores favoritsider er DaFont.com, der groft sagt er et digitalt typografi-supermarked, hvor alle hyldemeterne er fyldt til randen med gratis skrifttyper. 

Især er vi vilde med, at du på DaFont har mulighed for at indtaste en prøvetekst, så du kan få en fornemmelse af, om skrifttypen vil egne sig til det formål, som du vil bruge den til.

DaFont giver dig desuden mulighed for at se alle skrifttypens bogstaver og tegn, før du downloader den. Det er især en fordel, hvis du vil være sikker på, at den indeholder æ, ø og å - hvilket langt fra er nogen selvfølge.

Kun det bedste

En anden fremragende side med gratis skrifttyper er FontSquirrel.com, der bryster sig af udelukkende at have udvalgt de bedste skrifttyper. Og siden lover desuden, at alle skrifttyperne er 100 procent gratis og lovlige at bruge - selv til kommercielle formål.

LostTypes.com kan du i princippet downloade dine skrifttyper gratis, men det vil ifølge vores mening ikke være god stil.

Siden gemmer på en mindre skattekiste på mere end 40 forskellige skriftyper. Hvis du er en nærigrøv, kan du vælge at betale 0 dollar for skrifttyperne.

Men vi anbefaler naturligvis, at du giver en skilling til dem, der har brugt lang tid på at designe skrifttyperne.

Ikke mindst, fordi mange af dem, der designer de skrifttyper, som vi downloader på nettet, er små selvstændige grafikere og almindelige typografi-entusiater.

En af dem er den fransk-canadiske grafiker, der er kendt under navnet MissTiina. På hendes hjemmeside MissTiina.com kan du downloade en lang række smukke skrifttyper, som hun selv har designet. Nogle af dem skal du betale for, mens andre er gratis, såfremt de bliver brugt til non-profit-formål.

Læs også:
 
Sådan får du fede og lovlige forretnings-fotos

Sådan undgår du at blive indholds-tyv på nettet  

Se hvordan du kan få de nyeste e-bøger helt gratis
<span> </span>




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere