Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Googles hemmelige plan: Ville indføre egen valuta

Google har arbejdet med en plan om at lancere sin egen valuta, 'Google Bucks.' Se her, hvad ideen var med Google-dollaren. Og hvorfor ideen kuldsejlede.

Computerworld News Service: Google overvejede engang at udstede sin egen valuta, der skulle have navnet ‘Google Bucks', fortalte bestyrelsesformand Eric Schmidt på scenen i Barcelona under Mobile World Congress tirsdag.

I slutningen af sin keynote-præsentation berørte Eric Schmidt en række emner som svar på publikums spørgsmål.

"Vi havde flere forslag til, hvordan vi kunne skabe vores egne penge, der skulle hedde Google Bucks," fortalte han.

Ulovligt

Ideen var at skabe et 'peer-to-peer'-valutasystem. Men Google opdagede, at konceptet er ulovligt de fleste steder, forklarede han.

Myndighederne er typisk ikke glade for, at den slags kan bruges til at vaske penge hvide.

"I sidste ende bestemte vi os for, at vi ikke ville ind på det område på grund af disse problemer," fortalte Eric Schmidt.

Han antydede desuden, at Google muligvis er ved at forberede sig på et større slag i Kina, når først aftalen om opkøbet af Motorola er gået endeligt igennem.

Klar til kamp i Kina

"Google er klar til kamp i Kina," sagde han som svar på spørgsmålet om, hvorvidt Google fortsat vil ignorere tyverierne af Motorolas intellektuelle ejendom i Kina, ligesom Motorola tidligere har gjort det.

Opkøbet er ikke gået igennem endnu, bemærkede Eric Schmidt.
"Vi har taget et standspunkt i forhold til IP. Vi kender til problemerne, og vi overvejer dit spørgsmål," sagde han.

Google venter stadig på myndighedernes godkendelse af det foreslåede opkøb af Motorola.

Eric Schmidt, der kunne fremvise den nye Chrome-browser, som kører på enheder med Ice Cream Sandwich, sagde, at han forventer, at smartphones med Android fortsat vil blive billigere.
Ice Cream Sandwich er den nyeste version af Android-styresystemet.

"Vi har mange partnere, der arbejder på telefoner til mellem 550 kroner og 850 kroner," fortalte han.

Målet er at ende på omkring 400 kroner. Selv om Android-telefoner bliver solgt i USA til omkring 850 kroner med et to-årigt abonnement, så koster de en hel del mere uden.

Eric Schmidt fortalte desuden, at han håber, at nogle af de virksomheder, der anvender Android, men som ikke adopterer nogen Google-produkter, vil skifte mening.

Produkter som Amazon Kindle Fire bruger Android, som er tilgængelig via en open source-licens, men inkluderer ikke Android Market eller andre applikationer, der tjener penge til Google.

"Vi håber, at de folk, som bestemmer sig for ikke at bruge Android Market, vil indse, at de kan få mere succes, hvis de gjorde, men det er selvfølgelig deres eget valg," sagde han.

Efter nogle forberedte bemærkninger, der beskrev en fremtid, hvor internettet bliver et magtmiddel for selv de mest ressourcesvage og undertrykte mennesker, lød Eric Schmidt kun vagt undskyldende over for en tilskuer fra Iran.

Tilskueren bemærkede, at mens Gmail sommetider bliver blokeret af den iranske regering, så er det Google selv, der blokerer Android og Chrome fra Iran. Han bad derefter Eric Schmidt om at løfte den blokering.

"Svaret er nej, desværre," sagde Eric Schmidt. På grund af den amerikanske lovgivning kan Google ikke tillade de produkter, fortalte han.

"Vi kan ikke overtræde lovene i USA. Jeg forstår, hvad du mener, men der er ingen båndbredde i fængslet," jokede han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere