Læs også:
Sådan spængte hackere NemID med smart trojaner
Erhvervskunder bærer selv hele ansvaret for sikkerheden i deres netbank - og de får ingen erstatning, hvis hackere skulle finde på at lænse netbankkontoen.
Sådan har budskabet lydt fra bankerne i årevis.
Men da otte kunder fik lænset deres netbankkonti i Danske Bank tidligere i februar, valgte banken at se bort fra den normale praksis for erhvervskunder med en netbankkonto.
Der var mindst en og formentlig flere erhvervskunder blandt ofrene for netbank-indbruddet 10. februar, hvor en avanceret trojaner blev brugt til at demontere netbankens normale NemID-sikkerhed.
Oplysningen om, at der var erhvervskunder blandt de berørte Danske Bank-kunder fremgik i går af kommentarfeltet på journalisten Dorte Tofts blog på Berlingske Business.
Danske Bank bekræfter over for ComON, at der var erhvervskunder blandt ofrene for netbank-indbruddet, og at de lige som de private kunder fik deres tab ved indbruddet dækket af banken.
"Som udgangspunkt er det erhvervskunden, der selv er ansvarlig og skal dække tabet, men vi vurderer sagerne fra gang til gang. I de aktuelle sager, hvor der er tale om både privat- og erhvervskunder, har vi valgt at dække tabet," siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank.
Han kan ikke afsløre, hvor mange af de otte ofre for netbankindbruddet, der var erhvervskunder, men pointerer, at de normalt selv må dække tab forårsaget af hacker-indbrud.
"Rent juridisk er erhvervskunderne ikke dækket, så vi anbefaler dem at tegne en forsikring mod den her type angreb," lyder det fra Danske Banks pressechef.
Den pågældende erhvervskunde, it-konsulent Simon Jonassen, som skrev en kommentar på Dorte Tofts blog, lod sig efterfølgende interviewe på Version 2.
Her fortalte han, at en af hans konti i Danske Bank pludseligt var helt tømt. Da han efterfølgende forsøgte at finde ud af, hvem pengene var blevet overført til, var alle spor slettet.
Læs også: