Artikel top billede

Sådan vil dansk supermarked nå netsalg på halv mia.

Dansk dagligvarekæde skruer e-ambitionerne voldsomt i vejret: Vil sælge for en halv milliard kroner i 2015.

Læs også: Danskerne aner intet om net-supermarkeder

For halvandet år siden overtog Coop Danmarks profilkæde Irma 80 procent af virksomheden Torvet.dk og åbnede kort efter siden som Irmatorvet.dk. Siden er det gået pænt fremad, og nu skrues net-ambitionerne voldsomt i vejret.

Kæden satser på at nå en online-omsætning på en halv milliard kroner i 2015, hvor net-omsætningen skal udgøre 15 procent af kædens samlede salg.

Ukendt høje ambitioner

De nye ambitioner for Irmatorvet.dk ligger i et niveau, som ifølge en artikel i Dansk Handelsblad er helt ukendt blandt danske net-supermarkeder i dag.

Samtidig er det væsentligt over Irmas egne målsætninger hidtil.

"Det er meget mere ambitiøst end nogensinde tidligere, for vi har fuldstændigt ændret strategien og meget andet omkring Irmatorvet. Vi tror på, at markedet er ved at være modent for det nu, så vi arbejder på højtryk for at kunne etablere en terminal i Østdanmark også, siger Irmas administrerende direktør, Alfred Josefsen, til Dansk Handelsblad.

Markedet er muligvis modent, men er danskerne?

For bare et år siden viste en undersøgelse, at knap 40 procent af danskerne overhovedet ikke kender nogle net-supermarkeder, og at det at købe mælk og brød via nettet er en by i Rusland for de fleste danskere.

Risikerer at vælte

Irma får brug for et e-handelslager, som formentlig ender i Brøndby/Vallensbæk-området tæt ved Coops øvrige ferskvarelagre.

Irmatorvet.dk leverer fra sen aften inden leveringsdagen og hele natten igennem, således at man senest kl. 7:00 om morgenen på leveringsdagen får leveret sine varer til døren. På mange måder ligesom mælkemanden i gamle dage.

Ifølge ekspert i betalingsløsninger Henning N. Jensen fra PlusCON vil logistikomkostningerne sandsynligvis blive så store, at de kan risikere at vælte projektet og måske ligefrem Alfred Josefsen.

"Til sammenligning omsatte Årstiderne, der startede for 13 år siden, i sit seneste regnskabsår i Danmark og Sverige lige omkring 200 millioner kroner, så Irma har en stor udfordring med at nå 500 millioner kroner i 2015," siger Henning N. Jensen.

Priserne på Irmatorvet.dk er de samme som i de fysiske butikker. For ordrer over 1.500 kroner er leveringen gratis. For køb under 1.500 kr. koster det 49 kroner at få varerne leveret foran hoveddøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere