Polsag-projektet blev skrottet og en lille halv milliard skattekroner gik tabt.
Men it-projektet blev anset for så vigtigt, at delmål i Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg såkaldte direktørkontrakt for 2011 og 2010 indeholder Polsag-mål.
I de to kontrakter bliver han stillet 100.000 kroner i udsigt, såfremt alle mål nåes.
Afventer Justitsministeriet
Direktørkontrakten er underskrevet af politichefen selv og departementschef Michael Lunn fra Justitsministeriet.
Computerworld har forsøgt at få opklaret, hvorvidt Polsag-målene for 2011 er blevet vurderet og hvilken bonus politichefen i givet fald har fået udbetalt i 2010 og 2011.
Men kommunikationschef Emil Melchior kunne i går ikke give oplysninger her og nu.
"Vores fagkontor håber at kunne give dig svar inden udgangen af ugen," lyder det fra ham.
Rigspolitichefen: Op til min arbejdsgiver
I sidste uge fik Computerworld et svar fra Rigspolitiets pressechef Niels Otto-Fisker, der vedrørende "spørgsmålene om udbetaling af bonus" henviste til Justitsministeriet.
I en mail viderebringer han imidlertid denne kommentar fra Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg:
"Kontrakten er et udtryk for fastsatte fokusområder for mit arbejde som rigspolitichef. Jeg bestræber mig altid på at opfylde de krav, der stilles til mig så godt som muligt. Det er så op til min arbejdsgiver at vurdere min indsats efterfølgende".
Vicepolitichef fik bonus på 85.000 kroner
Tidligere har Computerworld beskrevet, hvordan vicepolitichef Peter Carpentier, der i en periode var ansvarlig for Polsag, faktisk fik udbetalt lønbonus.
Den var i alt på 85.000 kroner.
"Vicepolitichef Peter Carpentier er herudover blevet ydet engangsvederlag i januar 2007 på 40.000 kroner, i december 2007 på 25.000 kroner og i december 2009 på 20.000 kroner," fremgik det af en mail fra Justitsministeriet i 2010.
Dengang var Rigspolitiets reaktion, at politichefen skam ikke fik bonus, men medarbejdervederlag.
Polsag-mål i 2011-kontrakten
"Effektiv styring af Polsag-programmet" vægt 10 procent.
Rigspolitiet har iværksat implementeringen af det nye elektroniske sagsbehandlingssystem Polsag. Systemet blev således taget i brug i Bornholms Politi i december 2010.
Implementeringen af Polsag vil blandt andet medføre, at der kan foretages fuld elektronisk sagsbehandling, herunder indscanning og elektronisk arkivering.
Digitaliseringen af de nuværende papirbaserede arbejdsgange vil reducere sagsbehandlingenstiden og øge kvaliteten i sagsbehandlingen.
Oplysningerne i Polsag vil blive gemt i én fælles database, således at brugerne kan fremsøge information på tværs af kredsene, hvilket er en forbedring i forhold til det nuværende sagsstyringsstem Polsas.
Herudover skaber Polsag mulighed for fuld elektronisk oversendelse af sager til domstolenene og kriminalforsorgen.
Denne digitalisering af dataudveksling vil på sigt reducere såvel sagsbehandlingstiden som arbejdet med forsendelse af papirsager mellem myndighederne.
I 2011 fortsættes arbejdet med at forberede og gennemføre implementeringen af Polsag i de øvrige 11 politikredse.
Således forventes Polsag at blive implementeret i Midt - og Vestjyllands Politi den 1. juni 2011 og i Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi samt Syd - og Sønderjyllands Politi den 1. november 2011. Sidste udrulingsbølge idriftsættes i juni 2012.
+ 50
- De økonomiske rammer for gennemførelsen af Polsag-programmet, som er fastlagt i aktstykke 66 og tiltrådt af Finansudvalget den 16. december 2010, er overholdt.
- Polsag er implementeret i Midt- og Vestjyllands Politi den 1. juni 2011
- Der er i overensstemmelse med aktstykke 66 gennemført og afrapporteret et review af Polsag-programmet.
Som + 50 samt følgende krav:
- Polsag er implementeret i Nordsjællands Politi, Københanvs Vestegns Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi den 1. november 2011.
Kilde: Direktørkontrakt mellem departementschef Michael Lunn og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg gældende for 2011.
Kontrakten er underskrevet den 25/3 - 2011.
Du kan læse hele 2011-kontrakten her.
Og hele 2010-kontrakten her.