Artikel top billede

Nets nakker teleselskaber: Først med DSB og Movia på Mobilpenge

Offentlig transport i hele hovedstadsområdet kan betales med bankernes nye betalingssystem. Taberne er teleselskaberne.

Første kunde er i hus for bankernes betalingssystem Mobilpenge. Systemet, hvor man via en mobiltelefon koblet til sin netbank kan betale op til 1500 kroner dagligt, kan nu bruges til at købe billetter til al offentlig transport i hovedstadsområdet.

Nets, der står for Mobilpenge, har nemlig fået en aftale med DSB, DSB S-tog, Movia, Metroselskabet og Trafikstyrelsen. Formidleren af den nye betalingssløsning er Unwire.

For de rejsende bliver det ikke umiddelbart nogen revolution, da man længe har kunnet købe biletter i hovedstadsområdet med sin mobiltelefon. Alligevel er nyheden af afgørende betydning for udviklingen på betalingsmarkedet.

Det nye system trækker nemlig betalings-transaktionen ud af teleselskabernes hænder og lægger dem over i bankernes.

Teleselskaberne har tidligere lanceret deres egen NFC-baserede mobile betalingsløsning, den Digitale Tegnebog. Men uden en kobling til Dankortet er systemet kun egnet til begrænsede nicheområder.

Ifølge Nets står andre forretninger og service-leverandører på spring til at tage imod betalinger med Mobilpenge i den kommende tid.

I forhold til den sms-betaling, som DSB hidtil har tilbudt, har Mobilpenge en række fordele. Da pengene trækkes fra brugerens privatkonto, kan vedkommende betale med sin firmatelefon, og forældre kan udstyre deres børns mobiler med en betalings-mulighed.

"Pengene bliver trukket direkte fra kontoen og ikke via telefonregningen, som det er tilfældet med overtakserede SMS'er," hedder det næsten helt uden skadefryd i Nets pressemeddelelse.

Læs mere om bankernes mobilpenge her og teleselskabernes digitale tegnebog her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere