Artikel top billede

Her er Danmarks modsvar til Sveriges it-dominans

Stockholm fører lige nu it-kapløbet i Skandinavien, men specielt ét dansk område har potentiale til at overtage føringen.

Læs også:

Derfor løber svenskerne med it-virksomhederne

Ifølge branchedirektør i ITEK, Tom Togsverd, er potentialet i et dansk-svensk samarbejde på tværs af Øresund større end i området omkring Stockholm.

Ifølge Tom Togsverd skal de københavnske politikere på banen i højere grad, end de har været tidligere. Det er dog blevet bedre, mener han.

"Tidligere har attituden været, at det kommer nok af sig selv, og man har ikke følt, man skulle gøre noget."

"I forbindelse med byggerierne i Ørestaden kunne man godt have gjort noget. Men der har det tilsyneladende været vigtigere at skrabe penge sammen end at satse på noget udvikling," siger Tom Togsverd, som oplever en stor interesse på den anden side af Sundet, mens politikerne i København har tøvet.

Tom Togsverd mener, at mange københavnske politikere har taget byens nationale førerposition for givet og derfor har gjort noget særligt for at stå stærkest i hele Skandinavien.

"I Øresundsregionen har vi et potentiale til at skabe endnu mere vækst, end de kan i Stockholm. Så kan man diskutere, om vi har været gode nok til at udnytte det, men udvekslingen på tværs af Øresund er ikke blevet realiseret."

En god ide er ikke nok

Ifølge professor i it-ledelse på CBS, Niels Bjørn-Andersen, er det ikke kun opbakning fra politikerne, der gør, at København halter efter Stockholm. Virksomhederne i Danmark er også generelt for dårlige til at markedsføre og organisere deres ideer.

"Rigtig mange entreprenører løber panden imod en mur på, fordi de tror, at bare de har en god ide og en virksomhed, så kan det ikke gå galt."
 
"Det, vi så ser, er, at det meget sjældent er den, der får ideen, som så også tjener pengene. Det er Facebook og Google gode eksempler på," forklarer han.

Niels Bjørn-Andersen mener, at virksomhederne i stedet bør tænke mere i forretningsmodeller og anvendt forskning.

"Det er rigtig fint at have noget forskning, som støtter opfindelsen, men vi er ikke hurtige nok til at få økonomien til at hænge sammen. Generelt er vi for dårlige til at udvikle vores ideer og få dem op på et højere niveau."

"Der bør i høj grad tilknyttes en eller anden form for kommerciel viden, og der er det ikke nok, at man har en virksomhed, der plejer at gøre sådan, for måden at tjene penge på ændrer sig jo, og den har ændret sig meget de sidste 10 år," siger han.

Læs også:

Derfor løber svenskerne med it-virksomhederne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere