Artikel top billede

Ny søgemaskine vil udfordre Google

Den italienske professor som leverede inspiration til Google starter nu selv sin egen søgemaskine.

"Er Volunia det italienske svar på Google - eller bare varm luft," spørger GigaOm, der kan fortælle historien om den italienske professor Massimo Marchiori. For femten år siden skabte han Hyper Search, som angiveligt inspirerede Larry Page og Sergey Brin til at starte Google.

Resten er historie. Page og Brin blev milliardærer, men Marchiori sagde nej til et tilbud om at arbejde for dem og vendte tilbage til Italien for at udvikle sine egne projekter.

Nu er Marchiori så klar med et nyt projekt, der allerede bliver beskrevet som det "italienske Google". Han kalder sin nye søgemaskine Volunia for den "tredje søgegeneration".

Det nye projekt blev præsenteret for verdenspressen under et timelangt pressemøde i denne uge - men det gik ikke helt glat. Pressemødet blev holdt på italiensk, det var plaget af tekniske problemer og Marchiori kunne ikke fortælle ret meget om, hvorfor søgemaskinen skulle være bedre end Google.

"Internettet er et levende sted. Der er informationer, men også mennesker. Den sociale dimension er allerede til stede, men den skal hives frem," sagde professoren, der tidligere har undervist på MIT i Boston.

Søgemaskinen er indtil videre kun tilgængelig i en lukket betatest, men man kan tilmelde sig på volunia.com og måske blive udvalgt til at teste den. Her er der også en video, hvor professoren fortæller om sit projekt.

Marchiori ser sin søgemaskine som en slags GPS til nettet - den bruger en blanding af algoritmer og brugernes bedømmelse til at sortere søgeresultaterne. Der er også en bjælke i siden, hvor brugerne kan chatte med hinanden og med webstedets ejer. Det minder om Google-projektet SideWiki, som senere blev lagt i graven.

Volunia er altså en søgemaskine, hvor brugerne kan chatte med hinanden mens de surfer rundt på nettet. Det lyder ikke så specielt. GigaOm sætter da også spørgsmålstegn ved, om projektet kan leve op til den store hype. Der er globale ambitioner - Volunia bliver lanceret på 12 sprog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere