læs også:
Sådan har svenskerne løst politiets it-problem
Justistsministeren skal stå skoleret om Polsag
Offentligheden bør vide, hvorfor det skandaleramte CSC-system Polsag ikke var godt nok til Politiet.
Det mener it-ordfører Dennis Flydtkjær (DF), der nu vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at offentliggøre den uvildige rapport fra konsulentvirksomheden Globeteam, som har analyseret it-systemet.
Justitsministeren er allerede kaldt i samråd om sagen om Polsag. Det kan du læse mere om her.
Og han tror ikke, at han er den eneste, der er nysgerrig efter at se rapportens ordlyd om Politiets forsinkede og fordyrede it-system.
"Det, tror jeg, at vi er mange, der er lidt spændte på," siger han.
Derfor har han gennem Folketingets Retsudvalg stillet et spørgsmål til ministeren, hvor han beder ministeren om at få rapporten, så snart det er muligt.
Forligsparter uden indflydelse
At mange er interesserede i at kende sandheden om status på Polsag, der i fredags blev droppet, skyldes ifølge Dennis Flydtkjær, at de af Folketingets partier som er med i forligskredsen omkring politireformen, endnu ikke har set rapporten.
"Det er jo den, der er basis for hele beslutningen. Hvorfor tror de ikke, Polsag kan holdes i live? Er det kodet forkert eller forkerte formatteknikker," spørger Dennis Flydtkjær.
Han vil også gerne læse de anbefalinger, som det uvildige firma kommer med om Polsag, og hvad firmaet eventuelt skønner, at det ville koste at implementere systemet.
Ukendte fakta om fremskridt
CSC, der sammen med Scanjour har været leverandør på Polsag, har overfor Computerworld udtrykt ærgrelse over, at justitsministeren trak stikket, netop som der va "væsentlige tekniske fremskridt" på systemet.
Adspurgt om, hvad de konkrete tekniske fremskridt består i, henviste CSC dog til politiet og Justitsministeriet.
Dennis Flydtkjær er ikke i tvivl om, at Polsag nok bliver skrottet. Men han minder om, at både hans eget parti og Venstre synes. at beslutningen er taget lidt for hurtigt.
Samtidig finder han det kritisabelt, at partierne i forligskredsen ikke er blevet inddraget i beslutningen om at droppe systemet.
"Vi har jo ikke set undersøgelsen endnu. Vi har ingen information om, hvordan og hvorledes beslutningen er taget," siger han.