SuSE med Linux kerne 2.4.0
SuSE først med distribution af Linux kerne 2.4.0
Det blev tyske SuSE, der kom først med en Linux-distribution med den nye kerne i version 2.4.0. Den kommer med SuSE's Linux version 7.1.
Pakkerne ankommer i amerikanske butikker 8. februar, skriver Zdnet. Systemet kører på Intels 32-bit og kompatible systemer. Tyskerne fortsætter deres politik med at lave to versioner, hvor den personlige version med 3 cd-rom'er er beregnet for skrivebordsbrugere og nybegyndere. Den store SuSE Linux 7.1 Professional, der kommer på DVD eller 7 cd-rom'er, indeholder alt til udviklere, systemadministratorer, superbrugere og nørder.
Den danske distributør Kaki Data meddeler, at den kommer her til landet omkring 14. februar. Prisen for pakkerne bliver den samme som for den tidligere version, nemlig 545,- for den professionelle udgave og 375,- for den personlige. Priserne er inklusive moms. Se videre på web-adressen: http://www.suse.dk/.
LinuxForum
Linux Kernel 2.4.1
Næste version af kernen 2.4.1 var allerede ude til download på Internet mandag den 29. Januar. I Linux kernen 2.4.1 er der fejlrettelser og tilføjelser. Blandt tilføjelserne er den vigtigste nyhed ReiserFS, skriver Zdnet. ReiserFS er et journaliserende filsystem. Journaliserende filsystemer (JSF) giver administratorer af store systemer meget bedre muligheder for at redde systemer efter system fejl, der er indbygget teknikker til gendannelse af filsystemet. ReiserFS er ikke det eneste journaliserende filsystemer til Linux. Sidste år overdrog IBM sit journaliserende filsystem til open source miljøet. Der er dog ingen melding om, hvorvidt den bliver indarbejdet som en del af default Linux kernen.
LinuxForum i Danmark
Mens den store LinuxWorld Conference & Expo New York 2001 nu er på sidste dag over there, er LinuxForum startet op. LinuxForum er et heldagsarrangement, som afholdes den 3. marts i Symbion, København. Arrangementet er startet med annoncering og præsentation af program på web-siden: http://www.linuxforum.dk/. Trods navnet omhandler arangementet bredere Open Source software og udvikling med såvel Linux og som BSD'erne (FreeBSD, OpenBSD og NetBSD).
Programmet omfatter indlæg om softwarekomponenter. Softwarekomponenter er nu for alvor på vej ind i Linux-miljøet, hvor Borland har VCL-komponenter, som de har overført til Linux som CLX-softwarekomponenter med Kylix. Selv Microsoft COM-softwarekomponenter har Software AG flyttet til UNIX. Under titlen Components - Universal Interoperability vil Matthias Ettrich tage fat i den udfordring, som standardisering af komponenterne udgør.
Andre emner på LinuxForum omfatter Xfree86, kerne-programmering, firewalls, Linux in a Box, anvendelse af Linux til folkeskoler og DSB. Kalle Dalheimer taler om virtuelle firmaer. Rigtige nørder bruger til sidst deres lørdag aften til at høre Akkerman tale om Debians Linux-projekt. Dertil kommer udstillerne med deres bidrag.