Artikel top billede

(Foto: Foto: iStockphoto (brugeren Spannerdude))

Facebook og Google går sammen mod phishing

En ny alliance skal beskytte internet-brugerne mod phishing-mails.

Nu er 15 af de største internet-selskaber gået sammen i en alliance mod phishing. Det nye initiativ DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) skal udvikle en ny standard for autentificering af mails. Dermed bliver det lettere at identificere mails med falsk afsender.

Foruden Microsoft, Google, Facebook og Yahoo er der både betalingsfirmaer som PayPal, pengeinstitutter som Bank of America og sikkerhedsudbydere som Cloudmark med i alliancen.

Den nye standard bygger på teknologier som DKIM (DomainKeys Identified Mail) og SPF (Sender Policy Framework), som allerede er udviklet, men kun bliver brugt i begrænset omfang.

I dag kan det være svært for den almindelige internet-brugere at afgøre, om afsender-oplysningerne i e-mailen faktisk er korrekte. Det udnytter svindlere ved at sende falske mails, hvor brugeren f.eks. bliver opfordret til at indtaste sine kortoplysninger.

Med DMARC bliver det lettere at blokere de falske mails. Det kræver dog at mail-udbyderne anvender software, der understøtter teknologien.

Den nye alliance vil nu teste teknologien og indsende specifikationen til IETF (Internet Engineering Task Force), hvor man håber at den bliver vedtaget som standard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere