Artikel top billede

Hemmelige stramninger skal gøre Rejsekortet mere sikkert

Rejsekortet HAR ændret på sikkerheden, siger firmaet. En dansk hacker mener ellers, at der intet er sket, siden han hackede sig sig adgang til kortet i 2010.

Hackeren Christian Panton kritiserede i går Rejsekortet for stadig at være usikker. Men hverken hackeren eller resten af landets rejsende og pendlere skal bekymre sig om sikkerhedshuller i kortet.

Det siger Rejsekortet i dag i en erklæring til ComON.

"Ud fra en samlet forretningsmæssig vurdering og under hensyntagen til de tiltag, der allerede er taget, anser Rejsekort A/S sikkerhedssituationen for tilfredsstillende og væsentlig bedre end sikkerhedssituationen i de eksisterende billetsystemer," udtaler Rejsekortet A/S i en skriftlig erklæring.

Christian Panton var den hacker, der i 2010 viste et hul i Rejsekortets sikkerhed, som ifølge ham kan være en smutvej til gratis køreture med rejsekortet.

Derfor finder han det er bekymrende, at rejsekortet fortsat er baseret på den samme platform, som han kritiserede i 2010.

Men hos Rejsekortet A/S afviser man, at der bliver set for let på sikkerheden.

"Vi følger løbende udviklingen på sikkerhedsområdet, ikke kun her i Rejsekort A/S, men også sammen med en række af andre trafikselskaber med tilsvarende løsninger, som vi har et tæt samarbejde med. Vi har endvidere taget en række skridt til at forbedre sikkerheden omkring rejsekortet, på såvel kort som langt sigt," lyder det i en erklæring afsendt fra presseafdelingen i Rejsekortet A/S.

Hvad det er for skridt, Rejsekortet har taget, vil firmaet ikke oplyse noget om.

Man bliver dømt for bedrageri

Ifølge Rejsekortet A/S er der ekstremt få tilfælde, hvor hackere har haft held til fuske sig til en gratis tur med elektriniske rejsebetalinger - selv i lande med stor udbredelse. En grad af snyderi som slet ikke kan matche det snyderi, der forekommer med papirbilletter og andre traditionelle former for betaling.

"I forhold til snyd på de eksisterende billettyper er der reelt set intet problem, og hvis nogen ønsker at snyde, er sandsynligheden for, at de bliver identificeret og politianmeldt og dømt for bedrageri meget stor. Dette er der nu med sms-billetter præcedens for," skriver Rejsekortet A/S, med henvisning til at passagerer, der snyder med sms-betaling i s-togene, både får bøder og anklaget for dokumentfalskneri.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Politiets Efterretningstjeneste

Udviklingsorienteret Service Level Manager til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere