Vicepolitikommissær Kim Lech fra Karlslunde Lokalpoliti bekræfter at man har modtaget en anmeldelse fra den tidligere politibetjent Steen Leth, der gik i it-svindleres fælde.
Men fik pengene igen.
Netop det faktum, at han fik pengene igen, gør imidlertid bevisbyrden og sagen endnu sværere at løfte, forklarer Kim Lech.
Generelt forklarer vicepolitikommissæren, at der simpelthen ikke er ressourcer til at søsætte internationale retsanmodninger i sager, der måske kun kan give bøder.
Vær nu påpasselig
Derfor er hans budskab også meget klart:
"Man skal være ekstremt påpasselig, når man bruger internettet i dag. Det hele er blevet så globalt, og det er let at sidde i den anden ende af verden og snyde," siger han til Computerworld.
Samtidig er det vanskelige sager at komme til bunds i, ligesom mængden af sager er stor.
Du bærer selv et ansvar
"Generelt må man sige, at folk har altså også selv et ansvar for ikke at rode sig ud i det her. Jeg er da godt klart over, at folk hurtigt kan blive snydt og bedraget, men nu er der efterhånden blevet beskrevet så mange sager i medierne, så nu må vi sige til folk, at de også selv må udvise lidt påpasselighed," siger han videre.
Han fortæller, at politiet fortsat får mange henvendelser fra borgere, der er blevet fuppet af for eksempel de såkaldte Nigeria-breve.
Læs også:
Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet
Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-[b]svindler
Tidligere politimand gik lige lukt i it-svindlers fælde