Nye Intel-processorer truer Transmeta

Intel har lanceret to nye processorer, som ifølge eksperter matcher Transmetas Crusoe. De kan ødelægge forretningsmulighederne for det lille firma.

Artikel

Intel lancerede i går to nye processorer til bærbare computere, der angiveligt sætter nye rekorder for lavt strømforbrug. De nye processorer er en 500 MHz Pentium III og en 500 MHz Celeron, hvoraf sidstnævnte er til billige computere.

Frank Spindler, der er direktør hos Intel, siger, at processorerne i gennemsnit forbruger sølle 0,5 watt, hvilket gør dem til de mindst sultne pc-processorer på markedet. Der er ingen tvivl om, at Intel sigter direkte på Transmeta, der netop satser på lavt strømforbrug med Crusoe-processoren.

De nye processorer bruger mindre end halvdelen af den strøm, som deres forgængere krævede. Det har øjeblikkeligt skabt kunder. IBM har valgt at bruge processoren i en ThinkPad bærbar, der foreløbig kun er lanceret i Asien.

Det bemærkelsesværdige er dog, at computeren tidligere var designet til at bruge Crusoe. IBM har vurderet, at batterilevetiden med den nye Pentium III og Crusoe ville være nogenlunde den samme, men det ville kræve store omkostninger at udvikle og teste computeren sammen med en ny processor som Crusoe. Den indsats behøves ikke med Pentium III, som IBM allerede kender.

Intels Frank Spindler henviser også til alle de målinger, der viser, at Crusoe yder dårligt sammenlignet med Intels processorer.

En anden bemærkelsesværdig detalje er, hvor hurtigt Intel har lukket hullet til Transmeta. Da Crusoe blev lanceret sidste år, gættede både Transmeta og analytikerne på, at Intel ikke ville kunne indhente den processor i flere år. Intels arkitektur kunne ikke bruges, hed det. Den vurdering holdt ikke. De nye processorer er nemlig helt almindelige Pentium III-processorer, så Intel har undgået at bruge milliarder på udvikling.

Den nye 500 MHz Pentium III bruger SpeedStep, hvilket betyder, at hastigheden sættes ned til 300 MHz, når computeren kører på batterier. IBM's nye ThinkPad kan angiveligt køre omkring fem timer på en opladning.

Den nye Pentium III koster 208 dollars for pc-producenter, mens Celeron-versionen koster 118 dollars.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere