Økonomisystem til sporten

Danmarks Idræts-Forbund og de Danske Gymnastikforeninger har i samarbejde med Maconomy udviklet Danmarks største kollektive IT-system til flere tusinde idrætsforeninger, som skal have en enkel og robust softwarepakke. Det kan blive til Danmarks største ASP-løsning.

Det danske, børsnoterede softwareselskab Maconomy har fået en usædvanlig kunde: de mange tusinde, danske idrætsforeninger.

Et IT-system, som skulle være enkelt og nemt at bruge for de typisk alt andet end nørdede idrætsledere.

Det blev en udviklingsopgave, som lærte Maconomy at skrue et robust brugersystem sammen ? en viden, som Maconomy har kunnet bruge i de økonomiske softwaresystemer, der sælges til selskabets typisk meget store erhvervsvirksomheder.

Solgt et par hundrede licenser
Potentialet er stort, da udviklingen af idræts-økonomisystemet er sket i et partnerskab mellem Maconomy, Dansk Idræts-Forbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).

DIF og DGI repræsenterer 12.000-13.000 idrætsforeninger med tre millioner medlemmer.

Foreløbig har et par hundrede foreninger installeret den såkaldte Foreningspakken til en årlig licens på 1.500 kroner. Men IT-udviklingschef Kell Ørnhøj, DIF, forventer, at et par tusinde idrætsforeninger vil vælge Foreningspakken, efterhånden som de bliver klar og får tid til at skifte administrativt system.

Det kan blive til Danmarks største kollektive IT-system. En såkaldt ASP-løsning, som er en web-baseret administrativ løsning, der kan trækkes ned fra en server og anvendes af de godt 12.000 idrætsforeninger under DIF og DGI.

Bruger kræfterne på idræt
For de mange og typisk små idrætsforeninger har det været målet at få et nemt og billigt IT-system på pc?en. De fleste idrætsledere arbejder på frivillig basis. De er ikke nødvendigvis specielt interesseret i IT.

Men de bruger kræfterne og det meste af deres fritid på idræt, derfor skal de have så lidt papirarbejde som muligt.

For Maconomy var målet at bygge videre på mange års partnerskab med DIF. Den fælles vision om teknologi og software blev til Foreningspakken. Samtidig kunne Maconomy bruge en del af erfaringerne fra det fælles udviklingssamarbejde i Maconomys store kundeløsninger.

- Dansk Idræts-Forbund har som organisation mange fællestræk med vore øvrige kunder og de krav, der stilles til systemet. Især behovet for web-adgang og behovet for både decentral brug og styring parallelt med central drift, administration og vedligehold. Det er et krav om robusthed, som indirekte kommer vores kunder i alle brancher til gode, siger udviklingsdirektør Ulla Gamwell Dawids, Maconomy.

Fleksibilitet giver sikkerhed
- Nedenunder Foreningspakken ligger det standard Maconomy økonomisystem, som allerede anvendes af en lang række forskellige virksomheder. Også virksomheder, der er langt større end DIF. Den standardisering har været afgørende for os. Den giver fleksibilitet til at kunne skalere systemet i takt med, at nye behov opstår. Det giver os en sikkerhed, som et nyt skræddersyet system aldrig vil kunne levere, siger IT-udviklingschef Kell Ørhøj, Dansk Idræts-Forbund (DIF).

Den web-baserede løsning og muligheden for datadeling i den enkelte forening har også været meget vigtig for DIF-valget af Foreningspakken fra Maconomy.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere