Telia: Flatrate skal vinde fastnetkunder

Telia udfordrer nu TDC ved at lancere en fast pris, flatrate, på fastnet-telefoni. Begrænsningerne er dog mange: Prisen inkluderer kun telefoni til andre fastnettelefoner, og gælder kun mellem klokken 18 og 8 på hverdage samt i weekender. Alligevel er det en god idé, vurderer en teleanalytiker.

Telefoni til fast pris, ligesom det er kendt fra bredbånd, skal give Telia et comeback på det danske marked for fastnettelefoni, hvor Telia længe har haft droslet ned på markedsføringen.

Telias nye abonnement koster 149 kroner for en måned, 30 kroner mere end TDC tager for et almindeligt fastnetabonnement.

For de 30 kroner kan kunderne så ringe, alt hvad de lyster, til fastnettelefoner i tidsrummet fra klokken 18 til klokken 8 på hverdage, samt hele weekenden.

Ringer man uden for det tidsrum, til mobiltelefoner, til 70- og 90-numre eller til internet koster det Telias almindelige minuttakst.

Telia begrænser også de inkluderede samtaler til en times længde. Knevrer kunderne længere, skal de betale minuttakst. Men kunderne kan bare ringe op igen. Begrænsningen skal forhindre misbrug, hvor kunderne for eksempel bruger telefonen som baby-alarm, når de besøger naboerne.

- Vi fik lavet en markedsundersøgelse tidligere i år, og den viste, at kunderne vil have enkle produkter. De vil ikke betale for et abonnement, som de ikke får noget for, siger direktøren for Telia Networks, Peter Bredgaard, trods de mange begræsninger.

Han ser det nye fastpris-abonnement som en udfordring til TDC?s markedsandel på 85 procent af den danske fastnettelefoni. Peter Bredgaard vil dog ikke ud med, hvilke forventninger selskabet har til antallet af kunder, der melder sig under flatrate-fanen.

Torben Rune, direktør for telekonsulentfirmaet Netplan, forventer, at der vil være danskere med interesse i Telias nye fastpris-produkt.

- Især mennesker, der i forvejen kun ringer om aftenen, fordi det er billigst, vil være interesserede i det her. Men med de begrænsninger, Telia har lagt på produktet, begrænser selskabet også udsnittet af potentielle kunder, siger Torben Rune.

- Når der kommer en model, hvor der er flatrate hele døgnet, vil der være mange kunder til det her, og det er herligt, at Telia går ud og prøver det af, tilføjer han.

Tele2 tilbyder i forvejen et abonnement, hvor kunderne kan ringe, alt hvad de orker om søndagen, uden at betale ekstra. TDC tilbyder i stedet pakkeløsninger, hvor abonnementet er bundet sammen med et vist antal samtaleminutter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere