DDR til Pentium 4 får ingen betydning

Rambus Incorporated er ikke nervøs over konkurrenten DDR. Den kommer nemlig ikke før næste år, og til den tid er det for sent, siger firmaet.

Artikel

Der har længe været set frem til et chipsæt for Pentium 4, der understøtter DDR (Double Data Rate) SDRAM. Intel har tidligere lovet at levere et chipsæt næste år. Avo Kanadjian, der er vicepræsident i Rambus Incorporated, er dog ikke nervøs over konkurrencen. I et interview til EBN siger han, at Rambus-hukommelsen til den tid vil sidde så stærkt på markedet, at DDR slet ikke får nogen betydning.

I dag kan man kun bruge RDRAM (Rambus) til Pentium 4, hvilket er problem, da prisen på RDRAM er langt højere end DDR SDRAM. Ærkerivalen AMD bruger i dag kun SDRAM og DDR SDRAM.

Intel hænger fast i gamle kontrakter med Rambus Incorporated, der blandt andet siger, at processorgiganten ikke må bruge anden hukommelsesteknologi end RDRAM indtil år 2003. Det er sandsynligvis ændret til 2002, men til den tid har RDRAM udviklet sig meget.

Resten af år 2001 vil man kun kunne købe Pentium 4 med RDRAM, hvilket vil gøre, at det er udbredt inden årets udgang. Kanadjian forventer også, at de udskældte priser vil falde i årets løb. Allerede nu er de rykket en del. På et tidspunkt var RDRAM omkring fem gange dyrere end SDRAM, men nu er forholdet nærmere to gange.

128 MB DDR SDRAM kan i Danmark købes for cirka 1.800 kroner, mens den tilsvarende mængde RDRAM koster omkring 3.000 kroner.

RDRAM udvikler sig også. I øjeblikket kører den hurtigste type 800 MHz, men næste generation, som kører 1.066 MHz, er ved at være klar. Den vil ifølge Kanadjian være udbredt inden årets udgang.

I starten af 2002 kommer en ny type, der overfører fire bit for hver klokcyklus. Det vil fordoble båndbredden fra de nuværende 800 Mbit/s. til 1,6 Gbit/s. Der findes allerede RDRAM til pc'er med den båndbredde, men den nye type skal bruges i industriudstyr og forbrugerelektronik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere