Billigere og større harddiske med 30 gigabyte plader

Western Digital udsender den første harddisk, der har plads til 30 gigabyte på en enkel plade. Det giver brugerne større og billigere harddiske.

Indhold

Western Digital har udsendt en serie harddiske, der betegnes WD Caviar 5400 RPM. Firmaet leverer tre versioner af produktet på henholdsvis 30, 40 og 60 gigabyte. Harddiskene udmærker sig ved at være de første harddiske fra industrien, hvor der er plads til 30 gigabyte på en enkel fysisk plade, som roterer inde i harddisken. Hidtil har grænsen for kapaciteten på en enkel diskplade været 20 gigabyte.

Mens brugerne ikke interesserer sig for antallet af plader i deres harddiske, så bestemmer det prisen for harddiskene, samt hvor stor kapacitet producenterne kan pakke i den enkelte disk. Den første model på 30 gigabyte har kun en plade og to hoveder. Den har dermed færre fysiske dele, så disken er billigere at producere. CNET oplyser en pris i USA på 119 dollars for 30 gigabyte modellen, og 249 dollars for den store 60 gigabyte model.

De færreste forbrugere vil næppe bemærke prisfaldet direkte, fordi 75 procent af produktionen af harddiske sælges indirekte gennem pc-producenterne. De sidste 25 procent købes af slutbrugere, som vil opgradere deres systemer. Kun 5 procent af markedet går efter de store diske, skriver CNET. Men alle vil mærke prisfaldet, og interessen for store diske til digitale fotografier, musik og video er voksende.

Historien om større kapacitet og billigere priser for harddiske har fået et nyt kapitel. Harddiskproducenterne har løbende øget kapaciteten for drevene med 100 procent for hvert år, sidste år var væksten på 20 gigabyte.

Lanceringen af de nye diske er et comeback for firmaet Western Digital, der tidligere var ved at falde bagud i konkurrencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere