Danske Bank har taget et nyt, kraftigt netværk i brug. Netværket, som har en kapacitet på en gigabit per sekund, er leveret af Colt Telecom.
Det forbinder Danske Banks to datacentre og fem hovedkvarterer i Storkøbenhavn i et lokalnetværk. Ifølge Colt Telecom er netværket det kraftigste, som nogen virksomhed i Danmark benytter, når man undtager teleselskaberne selv.
Det nye supernetværk bliver sat i drift, kort efter det seneste IT-nedbrud ramte Danske Banks i sidste uge.
Netværkschef Tom Søderholm, Danske Banks netværksafdeling, afviser, at det ny netværk har noget med nedbruddene at gøre.
- Infrastrukturen i det nye netværk er Lag2-teknologi til telekommunikation, og det var Lag3- IP-teknologi, der gav problemet ved det seneste nedbrud. Der er ingen som helst sammenhæng med nedbruddet i sidste uge, siger han.
Netværket allerede var bestilt inden Danske Banks store nedbrud i marts, som skyldes softwarefejl.
Leverandøren, Colt Telecom, afviser også en sammenhæng med de to IT-nedbrud, Danske Bank har haft i år.
- Planerne for netværket lå klar før det første nedbrud i marts og netværket kørte allerede under sidste uges nedbrud, siger Jesper Weng, administrerende direktør i Colt Telecom.
Er i brug
Netværket var også i funktion under strømafbrydelsen i september, hvor nødstrøm forhindrede, at det brød ned, fortæller Jesper Weng.
- Vi har oplevet, at Danske Bank tager IT og netværk meget alvorligt, og vi har måttet svare på en del spørgsmål om, hvordan vi vil håndtere forskellige krisesituationer, siger Jesper Weng.
Danske Bank er den første danske virksomhed, bortset fra teleselskaber, der etablerer et så kraftigt netværk.
- Det er ikke nødvendigvis en stor investering. Netværket er billigere både i anskaffelse og vedligeholdelse, end et WAN-netværk ville have været, siger netværkschef i Danske Bank, Tom Søderholm.
Danske Bank kan også spare på telefonregningen med det nye netværk. Telefoncentralerne i bankens hovedkvarterer ringer internt gennem netværket.