Artikel top billede

ComOFF: Sådan giver internettet dig råd til sprut og damer

"Jeg vil have Sprut-og-damer.nu!"

Der er ikke langt fra tanke til handling, når det kommer til internettet.

Samme historik ligger bag domænet Sprutogdamer.nu.

"Vi fik idéen i går, da en kollega udbrød: "Jeg kunne godt bruge noget sprut og damer nu!" Hvorefter vi tænkte: Er det domæne mon ledigt?," forklarer Frederik Braad, der sammen med et par kolleger lagde siden online torsdag.

Hjemmesiden indsamler nu donationer fra alle, der skulle have lyst til at finansiere Frederik og kollegernes druk. Noget flere overraskende har valgt at gøre.

"Vi er selv lidt overraskede over, hvor mange der egentligt deler siden, og der var også allerede kommet et par donationer her til formiddag (fredag). Nu overvejer vi så, om vi rent faktisk skal lave noget fornuftigt ud af donationssystemet. Det kunne eksempelvis være, at donationerne hver måned automatisk blev overført til vores stambar, hvor vi så kan have en åben konto. Eventuelt for alle," fortsætter han.

Smid champagne i vasken

Det er ikke første - og med stor sandsynlighed heller ikke sidste gang - at man ser den type sider, der udelukkende er sat i verden for at få andre til at trække lidt på smilebåndet. Der findes bunkevis af de såkaldte Single serving sites, fx. Erdetfredag.dk og Erdetfyraften.dk.

Men det er sjældent, at man kan tjene en skilling på de fjollede hjemmesider.

Det bedste eksempel er hjemmesiden MillionDollarPage, hvor der blev solgt annonceplads til en dollar per pixel, hvilket gjorde idemanden til millionær.

Danske Casper Christensen og Frank Hvam har også eksperimenteret med genren, da de lavede Syndsforladelse.com, hvor man for få kroner kunne købe tilgivelse for at have downloadet Klovn-filmen ulovligt.

Et lidt mere forfinet koncept finder man på de svenske sider Vaskarna og SMSVaska, hvor man kan demonstrere sin dekadence og donere penge til, at firmaerne hælder dyrt alkohol direkte i vasken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere