Læs også:
Apple vil ikke stoppe: Nyt angreb på Samsung
Samsung vil have iPhone 5 forbudt
Apple fabrikerer ikke selv sin iPhone. Den amerikanske og efterhånden legendariske producent af smartphones og hippe computere producerer ikke selv komponenterne og samler dem heller ikke til de færdige telefoner.
Det skriver The Economist, som også i artiklen bringer en grafisk præsentation af indholdet i en iPhone baseret på data fra blandt andet analysehuset iSuppli.
I præsentationen kan man også se hvem, der laver komponenterne, og hvor meget de koster.
Konkurrent i nøglerolle
Komponenterne kommer fra et bredt udvalg af leverandører, og telefonerne bliver samlet af det taiwanske selskab Foxconns fabrik i Shenzhen i Kina.
Foxconn var i medierne i sidste uge, da 300 medarbejdere på en af koncernens fabrikker, som samler komponenter for blandt andet Apple, truede med at begå selvmord.
Sjovt nok spiller Apples ærkekonkurrent Samsung en nøglerolle for Apples iPhone ved at være leverandør af så vigtige komponenter som telefonens flash memory, der indeholder apps og musik, styresystemet og arbejdshukommelsen DRAM.
Endelig producerer Samsung også ifølge The Economist applikationsprocessoren, der kan ses som motoren, der får det hele til at virke.
I alt udgør Samsungs bidrag mere end en fjerdedel af samtlige omkostninger til komponenter i den populære iPhone.
Paradoksalt nok står Samsung selv bag et stort udvalg af smartphones og tabletcomputere baseret på styresystemet Android. Telefoner som er i skarp konkurrence med Apples iPhone.
Sagsøger hinanden
Paradokset består i, at Apple er en Samsungs største kunder samtidig med, at Samsung er en af Apples største konkurrenter.
Som rosinen i pølseenden kan vi tilføje, at Apple for et lille års tid siden sagsøgte Samsung, fordi den koreanske producents Galaxy-smartphone ligner Apples iPhone temmelig meget, ligesom Samsungs tabletcomputer ligner Apples iPad en hel del.
Apple hævder, at Samsung har kopieret forskelligt design og hardware-faciliteter.
Samsungs reaktion på søgsmålet var prompte selv at sagsøge Apple, men selv om de to, der er verdens største producenter af smartphones, slås indædt i det juridiske system, så fortsætter de med at være hinandens store samhandelspartnere.
Læs også: