Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Microsoft: Sådan skal du gøre hvis du bliver svindlet

Personer, der er gået i it-svindleres fælde, skal gøre som en pensioneret dansk politimand, der formåede at få sine penge retur.

Læs også:

Pas på: Tidligere politimand gik i it-svindlers fælde

Sådan fik offer hevet sine penge retur fra it-svindler

Microsofts danske it-sikkerhedschef, Morten Juul Nielsen, er ikke i tvivl om, at den pensionerede politimand Steen Leth fra Karlslunde har været i kløerne på folk, der ikke ville ham det godt.

"Dette er endnu et eksempel på Phone Phishing-sagen, der stadig hærger i hele verden lige nu," forklarer Morten Juul Nielsen.

Han fortæller, at flere produkter fra navngivne udenlandske it-firmaer ikke tilfører til din pc's sikkerhed.

"Både Uniblue (maltesisk firma) og ResponzeTechnologies Windows servicecenter (indisk firma) tilfører absolut ingen værdi til sikkerheden på en Windows-baseret pc," lyder det fra Microsofts danske it-sikkerhedschef.

Han forklarer videre, at hvis pc'en er udstyret med et anerkendt opdateret antivirusprogram - gratis eller betalt - og disse er sat til i Windows Sikkerhedscenter på pc'en, "er disse firmaers services helt overflødige".

Følg eks-politimands eksempel

Sikkerhedschefen har også et budskab til folk, der måtte være gået i fælden hos it-svindlere.

"Steen Leths fastholdelse af at kræve pengene retur er et rigtigt godt eksempel. Alle, der har videregivet kreditkortoplysninger til disse firmaer, bør efterfølge det som et godt eksempel," forklarer Morten Juul Nielsen.

"Steens vedholdende krav om at få pengene retur og kreditkortenes - MasterCard, Diners, AMEX - forpligtelse til at sørge for, at dette sker, er årsagen til, at pengene tilsidst blev sendt retur," lyder det fra sikkerhedschefen.

Han understreger, at Microsoft arbejder på at komme svindlen til livs.

"Microsoft arbejder på flere fronter for at få stoppet Phone Phishing, men må til stadighed opfordre alle til at lægge røret på, når folk fra ResponzeTechnologies Windows servicecenter eller andre ønsker at overtage kontrollen over en pc," slutter Morten Juul Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere