De ansatte i Roskilde-selskabet Digiquant, som udvikler afregningssystemer til teleselskaber, behøver ikke frygte for deres job i den nærmeste fremtid.
Nok skal der stadig være fokus på omkostninger, efter selskabet er købt af britiske Intec Telecom Systems, men den nye ejers store salgs-netværk skal vende minus til plus i Digiquant.
- Virksomheden skal i store træk køre videre, som den har gjort indtil nu, men kan samtidig sælge gennem Intels salgskanaler. Vi har infrastrukturen, der giver en god salgsbase, til at sælge Digiquants produkter, mener topchefen i Intec, Kevin Adams.
Passer som fod i hose
Computerworld Online mødte ham, da han torsdag var på besøg hos Digiquant for at orientere de 128 medarbejdere om deres fremtid under den nye ejer.
Direktøren mener, at Digiquants afregningssystem passer som fod i hose til Intecs egne systemer, som registrerer kunders teletrafik på teleselskabers netværk og roaming teleselskaberne imellem.
Samtidig vurderer han det som et plus, at kunderne ikke længere behøver at frygte, at Digiquants lukning kan vente lige om hjørnet.
- Vi har det indtryk, at potentielle kunder er imponerede over Digiquant produkt, men holder sig væk, fordi de er urolige for selskabets finansielle fremtid. Vi kan befri dem for den usikkerhed ved at fastslå: "Vi har et godt produkt, og vi har penge i ryggen," forklarer Kevin Adams.
De nedskæringer i omkostningerne, som den nye ejer vil foretage, skal især komme via synergier mellem de to selskabers salgskontorer. Så nok er medarbejderne i Roskilde foreløbig sikret, men på sigt vil de udenlandske salgskontorer i Rom, Atlanta, Singapore og Storbritannien blive lagt sammen.
- Det her er en strategisk overtagelse for os. Vi vil gerne udvikle forretningen, men det betyder ikke, at der ikke kommer forandringer. Vi fyrer ikke på kort sigt, og hvis der sker, bliver det mest i udlandet, fortæller Kevin Adams.
Han kan dog ikke endnu sige, om Digiquants administrerende direktør, den tidligere TDC Mobil-direktør Jørgen Weber, bliver siddende på posten.
Har selv gjort det beskidte arbejde
Keven Adams pointerer, at Digiquant selv har gjort det sure arbejde med at skære i antallet af medarbejdere, fordi pengene fossede ud af kassen. Siden 1991 er medarbejderstaben slanket fra 323 til 128 ansatte.
Intec havde i 2002 en omsætning på 503 millioner kroner og har kontorer i 24 lande verden over.
Intec betalte samlet 78 millioner kroner for Digiquant, de 71 millioner kroner i aktier, resten som betaling af gæld.
Men handlen sidder de tidligere ejere af Digiquant på otte procent af aktierne i Intec, som er noteret på børsen i London.
Ejerne tæller både ventureselskaber med amerikanske General Atlantic Partners i spidsen og netværksgiganten Cisco. De har tilsammen spyttet næsten en halv milliard kroner i Digiquant og må med salget indse, at det har vist sig at være en dårlig forretning.