Konkurrence tvinger IT-job til udlandet

Krisen kradser, og hvis konkurrencen bliver hårdere, vil flere IT-job forlade landet melder en række større danske IT-virksomheder. Samtidig køber flere standard-platforme for at minimere det selvstændige udviklingsarbejde.

Hvis konkurrencen bliver hårdere, rykker tankerne om at flytte job til lande med billigere arbejdskraft tættere på de danske IT-virksomheder. Ikke mange virksomheder har konkrete planer om at flytte ud, men ingen afviser, at det kan blive nødvendigt.

- Vi har ingen konkrete planer om at flytte mere produktion til udlandet, men vi bliver hele tiden nødt til at se på, hvad vi skal gøre for at følge med i konkurrencen, siger administrerende direktør i WM-data, Jesper Scharff.

WM-data får allerede lavet tests i Indien hos en underleverandør.

Men det er ikke kun delopgaver, der forsvinder fra de danske virksomheder. Flere bruger standard-platforme og udvikler kun det mest nødvendige selv.

- Vi laver mindre egenudvikling, end vi har gjort tidligere. Vi bruger mere standardsoftware, som vi bygger oven på, siger Anders Rosbo, kommunikationsdirektør i KMD.

De internationale

En del virksomheder har allerede medarbejdere uden for Danmarks grænser.

Mærsk Data har en joint venture med et firma med 160 medarbejdere i Chennai (tidligere Madras) i Indien. Aftalen stammer tilbage fra 1996.

- Dengang var det svært at skaffe IT-folk i Danmark, og inderne er dygtige IT-ingeniører. Indien var "stedet" dengang, siger informationschef hos Mærsk Data, Marie-Louise Arnfast.

Firmaet i Indien laver også opgaver for andre selskaber.

- Opgaverne skal være af en vis størrelse, før det kan betale sig at sende dem til Indien. Analyse og samarbejde med kunden foregår stadig i Danmark. Kodning og programmering kan man så sende til Indien, siger Marie-Louise Arnfast.

Fordeler ressourcerne globalt

CSC bruger et koncept, der hedder global resourcing. Det vil sige, at hvis der er for meget at lave i Danmark, kan man sende noget af arbejdet til en CSC-afdeling et andet sted i verden - og omvendt.

- Lige nu er det meget lidt arbejde, vi sender ud, men jeg tror, det bliver mere i fremtiden, fortæller Freddy Lykke, direktør for CSC's afdeling for konsulentvirksomhed og systemintegration.

I CSC har afdelingerne i de forskellige lande hver deres produktionsområde, og derfor er det ikke kun kodearbejde, der ryger til udlandet.

De fleste andre selskabet foretrækker at sende de mest veldefinerede opgaver udenlands.

- Vi har overvejet outsourcing, men men fandt ud af, at det ikke var aktuelt for den type opgaver, vi laver. Men jeg vil da ikke afvise, at vi kunne komme til det i fremtiden, hvis vi fik den rette type opgave, siger kommunikationsdirektør i EDB-gruppen, Michael Bunde Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere