Artikel top billede

Google kombinerer søgemaskine og socialt netværk

Google vil gøre søgeoplevelsen mere personlig. Nu bliver det lettere at søge efter informationer og billeder i Google+ og Picasa.

"Search, plus Your World". Det er overskriften på Googles seneste satsning, hvor man vil forvandle nettets største søgemaskine til en mere personlig oplevelse. Det skal ske ved at integrere indhold fra Googles eget sociale netværk Google+ og fototjenesten Picasa.

"Vi forvandler Google til en søgemaskine som ikke kun forstår indhold, men også mennesker og deres forhold," skriver Googles Amit Singhal i den officielle blog.

Her kan man få et overblik over de nye funktioner. Hvis man søger efter informationer om et bestemt emne - f.eks. en rejsedestination eller en ny film - kan man nu finde oplysninger fra vennerne på Google+ og billeder som de har frigivet på det sociale netværk eller Picasa-tjenesten.

Desuden bliver Googles søgeresultater udvidet med det, der kaldes for "personal results". Her bliver resultatsiden tilpasset baseret på de oplysninger, som man har afleveret på Google+.

Den anden nyhed er, at det bliver lettere at søge efter personer - hvis den pågældende har en profil på Googles sociale netværk. Man behøver kun indtaste de første bogstaver i navnet, hvorfor Google selv udfylder resten af navnet med informationer fra Google+.

Det fungerer ligesom søgning efter personnavne på Facebook, hvor du også får vist de mest sandsynlige kandidater først baseret på antallet af fælles venner og andre kriterier, men Google har altså integreret direkte i sin normale søgemaskine. Her kan man så samtidig se resultater fra Google+ og fra almindelige websider.

Den sidste nye funktioner er "People and Pages". Hvis man søger efter et emne som "musik" eller "fodbold" på Google kan man nu en liste over relaterede personer fra Google+ i den højre side af resultatlisten. Det kan f.eks. være kendte musikere eller fodboldspillere. Her kan man så klikke sig direkte videre til deres profil.

Google understreger at alle informationer er beskyttet med SSL-kryptering, hvis brugeren er logget sig, og der er tilføjet en ny knap på resultatsiden hvor man selv kan aktivere og deaktivere de personlige søgeresultater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere