Microsoft kommer nu med en fortsættelse til den legendariske Flight Simulator-serie under navnet Microsoft Flight. Denne gang har softwarefirmaet valgt en free-to-play model, hvor det er gratis at hente spillet og bruge kerneindholdet. Man skal først betale, hvis man vil prøve et andet fly eller ønsker at flyve over et nyt område.
Flight Simulator er en af verdens ældste computerspilserier. Den første Flight Simulator fik luft under vingerne helt tilbage i 1982 og siden har millioner af hobbypiloter brugt dage og nætter med Microsofts ultrarealistiske flysimulation. Den sidste version, MS Flight Simulator X, udkom i 2006.
Men i 2009 blev hele udviklingsholdet bag spilserien afskediget hos datterselskabet Aces Studio i Washington.
Det ramte også de mange udviklere og firmaer, som sælger tredjeparts-udvidelser til Flight Simulator - der er opstået en hel industri i kølvandet på Microsofts populære spil.
Med sin beslutning om at satse på free-to-play ligger Microsoft helt i tidens trend. Mange onlinespil er skiftet til en lignende model i det seneste år. LEGO forsøgte også at redde sin online-verden LEGO Universe ved at gøre dele af spillet gratis i sommeren, men det fungerede ikke og den danske koncern måtte lukke sin store online-satsning.
For at free-to-play kan fungere kræves et meget stort antal spillere - typisk er det kun 2-3 pct., der betaler for at købe genstande inde i spillet. Resten nøjes med det gratis indhold. Mange Facebook-spil bruger denne model, og Microsoft har selv testet mulighederne med Age of Empires.
Microsoft Flight skal kombinere realisme og et simpelt gameplay. De gamle spil er berømte for deres realistiske flystyring, men også berygtede for deres kompleksitet. Nu har Microsoft streget "Simulation" fra titlen og det er måske et tegn på, at der er skruet ned for realismen.
Det nye spil er tæt koblet sammen med online-tjenesten Games for Windows, hvor spillerne kan kæmpe om den bedste placering på online-ranglister og hente virtuelle trofæer.
Microsoft Flight er i øjeblikket i en åben betafase, og den færdige version skulle være klar til foråret - naturligvis kun til Windows.