Artikel top billede

(Foto: © Claude Dagenais, 2007 /)

Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus

En hackergruppe hævder at have stjålet kildekoden til Norton AntiVirus.

Computerworld News Service: Symantec er i gang med at undersøge, om der er sandhed bag en hackergruppes påstand om at være i besiddelse af kildekoden til virksomhedens sikkerhedssoftware Norton AntiVirus.

Gruppen, der kalder sig The Lords of Dharmaraja, hævder at have stjålet Symantecs kildekode og dokumentation.

Data  fra servere tilhørende indiske efterretningstjenester sammen med materiale fra flere andre softwarevirksomheder, der har indgået kontrakter med den indiske stat.

"Fra nu af vil vi dele information fra indiske militære efterretningstjenesters servere," skriver gruppen i et indlæg på Pastebin.

"Indtil videre har vi inden for det indiske spionprogram fundet kildekode fra 12 softwarevirksomheder, der har underskrevet kontrakt med indiske TANCS og CBI."

Det oprindelige indlæg på Pastebin er nu blevet slettet, men er indtil videre stadig tilgængelig i Googles cache.

Det indeholder et udkast, der beskriver API-procedurer for Symantecs service til generering af virusdefinitioner.

Gamle informationer

Den lækkede dokumentation stammer ifølge Symantec helt tilbage fra april 1999 og er ikke længere relevant for virksomhedens nuværende systemer.

"Dette dokument forklarer, hvordan softwaren er designet til at fungere (hvilke input accepteres og hvilke genereres) og indeholder funktionsnavne, men der er ingen egentlig kildekode," udtaler Cris Paden, der er Symantecs øverste kommunikationschef.

"Informationerne i dette dokument fra 1999 har ingen betydning for vores aktuelle produkter, det vil sige, at informationerne i dokumentet ikke kan bruges til at forringe eller ødelægge vores aktuelle løsninger," tilføjer Paden.

Hackerne hævder dog også at være i besiddelse af kildekode til Norton AntiVirus, som de har planer om at offentliggøre på et senere tidspunkt. "Vi arbejder lige nu på at opstille spejlede servere, da vi oplever et ekstremt pres og censur fra statslige organisationer fra USA og Indien," skriver gruppen i indlægget på Pastebin.

For at underbygge påstanden har offentliggjort et andet indlæg på Pastebin med en liste over de filer, der angiveligt udgør den samlede pakke af kildekoden til Norton AntiVirus.

Symantec ønsker ikke at bekræfte, om listen over filer stemmer overens med virksomhedens kildekode.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere