Artikel top billede

Tilbuds-bryster og cupcakes skaffer millioner til dansk it-startup

Drukner du også i daglige tilbuds-mails? Investeringsfirma mener, at Bownty.dk er din redningskrans.

Groupon, Dagensbedste.dk, Sweetdeal, Downtown, Citymonkey.dk, Krak Deals...

Listen over danske tilbudssites med daglige slagtilbud på sushi-middage, brystløft og ansigtbehandlinger bare vokser og vokser. Og det gør uoverskueligheden også.

Derfor er Bownty.com en god forretning.

Det mener investeringsfirmaet Seed Capital, der nu har givet iværksætterne bag Bownty tre millioner kroner i investeringskapital.

Bownty.com er en aggregator-service. Altså en tjeneste der lever af at samle og organisere data fra andre tjenester. I dette tilfælde de daglige tilbudsmails fra 100 forskellige dealsites i ind- og udland. En daglig mængde på 6000 tilbud.

Bownty giver et lag af filtrering, så man kan vælge hvilke typer deals, man er interesseret i uden at lade indbakken oversvømme af daglige mails.


Et udlandseventyr?

Bownty har eksisteret siden marts 2011 og her en konkurrent i All2day.dk, der koncentrerer sig om det danske marked, og havde på et tidspunkt også en konkurrent i Dunno.dk.
Men Dunno virker til at stå stille i forhold til Bownty, der nu både er aktiv i Danmark og udlandet. Firmaet har aftaler med cirka 100 europæiske deal-sites, der betaler Bownty for at sende brugere og potentielle kunder videre til dem.

I udlandet har Bownty dog flere konkurrenter, der også har set en forretningsmulighed i den uendelige bunke at tilbudssider.

"Vi er tilstede i cirka 17 lande, og det er det fokus, som vi vil øge med investeringen fra Seed. Vi mener, at vi har den rigtige strategi til at udvide internationalt. Vi har 100 europæiske sites, og det tal vokser dag for dag," siger Steffen W. Frølund til ComON.

Han mener selv, at Bownty kan blive tilbudssidernes svar på Momondo, der samler flyrejser og på samme måde giver overblik.

De daglige tilbudsmail i indbakken blev et stort hit i 2011 og virker til at tiltrække nye brugere i 2012, hvor danske forbrugere tilsyneladende stadig forsøger at stramme budgettet ind og spare på forbruget.

"Dealsites er en af de stærkeste tendenser i it lige nu, og vi er overbevist om, at vi kun har set toppen af isbjerget på dette marked. Bownty har allerede etableret sig som Danmarks største deal aggregator, og ligeså vigtigt formår de at tænke deres service og forretningsmodel sammen med en innovativ partnerskabsstrategi, som vi har meget høje forhåbninger til," udtaler Jakob Ekkelund, Investment Manager, SEED Capital.

SEED Capital betegner sig selv som Danmark største venturekapitalfond inden for tidlige investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere