Artikel top billede

Foto:Prosa indledte strejke mod CSC foran hovedkvarteret i Valby, juni 2011.

Forbund og CSC tæt på aftale - én ting mangler dog

Én væsentlig ting mangler i en ny overenksomst mellem it-giganten CSC og fagforbund. "CSC får gevaldige indrømmelser," siger fagforbundsformand.

It-giganten CSC og de akademiske fagforbund, der blandet andet tæller magistrene og ingeniørerne, har forhandlet sig frem til en ny overenskomst.  
 
Men den nye overenskomst mellem parterne er endnu ikke underskrevet.

Det sker først 5. januar 2012, fortæller Jens Groth Andreasen, der er formand for Akademikerklubben, som repræsenterer omkring 300 ansatte hos CSC.
 
Den manglende underskrift er overraskende, fordi CSC fra starten af forhandlingerne har krævet, at en aftale skulle være på plads inden jul. Ellers ville firmaet starte forfra med forhandlingerne efter nytår med nye krav. 
 
Stoler på CSC
Men akademikerne stoler efter tre ugers forhandlinger med CSC på, at firmaet holder, hvad det lover trods manglende underskrift, og at aftalen dermed ikke bliver fejet af bordet efter nytår.
 
"Vi har siddet overfor hinanden og set hinanden i øjnene. De folk, som vi har talt med gennem forløbet, har mødt os med en troværdighed, som gør, at vi har tillid til dem," siger Jens Groth Andreasen.
 
Han fortæller, at der på begge sider af bordet er en opfattelse af, at man har fundet det bedste resultat, man kunne opnå. 
 
[i]Så der er ingen risiko for, at CSC rydder bordet 1. januar og fremlægger nye krav? 
 
[/i]"Nej, slet ikke. Det er ikke på tale," siger Jens Groth Andreasen.  
 
Har I hørt noget, som annullerer CSC's udsagn om at rydde bordet? 

 
"Vi er så tæt på og har sådan set en aftale. Vi har en fælles forståelse af, hvad det er, som skal skrives ned og skrives under på. At vi så af rent praktiske årsager ikke når det inden jul, det har mindre betydning," siger han. 
 
Det er jeres klare opfattelse, at det er I enige om?
 
"Ja, vi har en fælles forståelse af, at vi er enige." 
 
Risiko for misforståelse 
Han indrømmer dog, at der altid er en lille risiko for, at eventuelle misforståelser kommer frem, når man begynder at skrive tingene ned.

Men selv hvis denne situation skulle opstå, så vil parterne kunne løse disse problemer gennem det tillidsforhold, som er blevet opbygget. 
 
Han ønsker ikke at oplyse om detaljerne i den nye overenskomst med CSC, før de 300 medlemmer har fået præsenteret indholdet, og fagforbundene har godkendt aftalen.
 
Men overordnet har medarbejderne ifølge formandet givet sig på løn, arbejdstid og tryghed. Til gengæld har de 300 medarbejdere fået nogle vilkår, som er bedre end den HK-aftale, som blev resultatet af den fire en halv måneder lange konflikt mellem Prosa og CSC.  

CSC får væsentlige indrømmelser

"CSC har fået nogle gevaldige indrømmelser. Men til gengæld slipper både de og vi for at skulle spekulere i at starte en konflikt med de konsekvenser, det nu kunne have," siger han. 
  
Computerworld har forsøgt at få en kommentar til forhandlingerne fra CSC, men det er ikke lykkedes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere