Artikel top billede

Undgå pinlige Facebook-afsløringer: Ryd op i Timeline

Se hvordan du får styr på Timeline og undgår pinlige afsløringer fra fortiden

Facebooks nye Timeline-funktion gør det let for dine Facebook-venner at snage i din fortid. 

Med få klik kan dine kolleger, forretningsforbindelser og venner hoppe tilbage og se billederne fra din julefrokost i 2007 eller ferien med ekskæresten i 2008. 

Det kan naturligvis være både sjovt og praktisk for nogen. Men i takt med at Facebook har udviklet sig fra være et universitets-fænomen til at blive et universelt kontaktpunkt, der også bliver brugt professionelt, kan det være ubelejligt, når din Facebook-fortid pludselig blot er få klik væk.  

Her er tre gode tips til, hvordan du kan renskure din nye Facebook Timeline. 

1. Sådan fjerner du ting

Meget kan være sket, siden du for mange år siden registrerede dig på Facebook. Dengang var du måske stadigvæk studerende, mens du i dag har fuld fart på karrieren. 

Derfor er det ikke usandsynligt, at du finder enkelte gamle kontroversielle opdateringer og pinlige beskeder på din Facebook-væg. Men du kan let fjerne dem. 

Ved siden af opslaget skal du blot klikke på det lille ikon, der forestiller en blyant, og vælge "Skjul fra tidslinjen." 

Har du en åben profil, men ønsker samtidig at begrænse adgangen til dine gamle opslag, kan du ændre på det i Facebooks privatlivsindstillinger. 

Du skal blot klikke på den lille trekant, der er synlig ved siden af dit navn øverst til højre i Facebooks menulinje. Her vælger du "privatindstillinger" og efterfølgende "Administrer synlighed for tidligere opslag."

Nu skal du klikke på "Begræns gamle opslag", og med ét slag vil alle dine ældre opslag blive gjort utilgængelige for alle andre end dine venner.

Se hvordan du kan snyde og lave indlæg fra fortiden

2. Tilføj ting til din fortid

Selviscenesættelse via Facebook er efterhånden blevet en udbredt disciplin. Og med Timeline kan du tage selviscenesættelsen til nye højder og iscenesætte din fortid. 

Eksempelvis kan du tilføje begivenheder til din fortid, så folk kan se, hvornår du startede i dit nuværende job. Men du kan også tilføje billeder til hændelser i fortiden eller måske lave en flatterende statusopdatering om en kommende arbejdsgiver, så den ser ud til at være skrevet for flere år siden. 

Det gør du ved at gå ind under et årstal i Timeline og placere din cursor i din Timelines midterlinje. Når du gør det, dukker et plus op, og når du klikker på plusset, kan du vælge mellem at tilføje en statusopdateringer, et billede, et check-in-sted eller en begivenhed. 

I eksemplet herunder har denne skribent tilføjet en opdatering i november 2007, der hedder "jeg elsker PC World Business Center."

PC World Business Center har i øvrigt kun eksisteret siden 2010.

3. Tjek hvordan andre folk ser din Timeline

Det kan være svært for dig at overskue, hvordan din Timeline ser ud for andre personer. Især hvis du har fintunet dine privatlivsindstillinger, så ikke alle personer kan se det samme. 

Det er dog muligt at få et bedre overblik over det.

På forsiden af din Timeline finder du tre knapper: "Opdater oplysninger", "aktivitetslog" og yderst til højre et tandhjul.

Klikker du på tandhjulet og vælger "få vist som", kan du se, hvordan din Timeline ser ud for hver enkelt af dine Facebook-venner. 

Ønsker du at justere, hvordan andre folk ser din Timeline, er det let at ændre det i din aktivitetslog, som du finder på forsiden af din Timeline. Du er den eneste, der har adgang til aktivitetsloggen, og her kan du se en oversigt over samtlige dine Facebook-aktiviteter.

Læs også:
Så sej kan en Facebook Timeline blive




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere