Artikel top billede

Se andres ulovlige downloads

Ny tjeneste afslører pirater på højeste sted: Se hvad der er downloadet hos selveste præsident Sarkozy, der står bag landets 3-strikes-lovgivning.

(OPDATERET 17/12) Bannerføreren for 3-strikes, Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy, og flere musikselskaber er kommet i et uheldigt lys: Den piratkopiering, som de alle gør et stort nummer ud af at bekæmpe, finder sted indenfor deres egne fire vægge.

Det er kommet frem efter at en ny russiske tjeneste har gjort det nemt at se,  hvad  der er downloadet fra fildelingsstederne til en bestemt ip-adresse.

Torrent-strømme, som ofte bruges til at hente film og musik på nettet, kan i forvejen følges af de fleste torrenttracker-programmer i realtime - altå mens der downloades. Men den russiske tjeneste Youhavedownloaded.com, som blev søsat i forrige uge, tager oplysningerne et skridt videre.

Russerne har opbygget en database over torrent-trafik ved at samle indhold fra mange af verdens førende torrent-trackere. De hævder, at have omkring 20 procent af al torrent-trafik registreret i databasen.

På deres tjeneste kan man se, hvad man selv måtte have hentet af torrents. Har man en ip-adresse til et firma, en organisation eller en persons privatadresse, kan man se, hvad der er hentet af torrent-filer til den pågældende adresse.

IP-adressen 62.160.71.75 tilhører Elysepalæet, der er den franske præsidents officielle bolig. Ifølge TorrentFreak blev der til denne adresse downloaded en hel håndfuld piratkopierede film og musiknumre, blandt andre en cam-version af filmen Tower Heist, en telesync-version af filmen Arthur Christmas og musik fra Beach Boys i form af et lossless FLAC rip.

Ifølge den danske blogger Henrik Chulu er der andre pinlige afsløringer at hente på den russiske tjeneste: Henrik Chulu har fundet de ip-adresser, der tilhører pladeselskabet Sony og firmaet JS Law, der er sekretariatet for RettighedsAlliancen.

Firmaet, der også er kendt som advokatfirmaet Johan Schlüter, repræsenterer desuden BSA - Business Software Alliance og flere andre lobby-virksomheder, der arbejder med bekæmpelse af piratkopiering.

Via den rusiske tjeneste kan man konstatere, at nogen i firmaet har downloadet materiale, som tydeligvis er piratkopieret.

Downloadet, som den russiske tjenste afslører, gælder den meget roste danske film om Dirch Passer, som ikke er kommet i lovlige digitale versioner endnu.

Det er endnu ikke lykkedes ComON at opklare, om den ulovlige download-aktivitet hos advokatfirmaet skyldes medarbejdernes personlige interesse for Dirch Passer eller om den blev udført som led i arbejdet med at holde øje med uviklingen indenfor piratkopiering.

Opdatering: 17/12: Advokat i RettighedsAlliancen Maria Fredenslund, siger, at der ikke er tale om ulovlige dowloads, når det er RettighedsAliancen, der foretager filhentningen:

"Vi arbejder jo for rettighedshaverne, som naturligvis har givet os lov til at hente deres materiale på nettet som et led i et efterforskningsarbejde," siger hun.

Andre eksempler på ulovlige downloads finder man hos nogle af de pladselskaber, der kæmper for at få strammet sanktionerne mod fildelere - se eksemplerne på Henrik Chulus blog. (Henrik Chulu er talsmand for den internetpolitiske tænketank Bitbureauet.dk)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere