Artikel top billede

Helsinki-bystyre melder stor tilfredshed med OpenOffice

Den finske hovedstad Helsinki har startet et stort pilotprojekt med OpenOffice. Kun en mindre del af byens ansatte ønsker at få deres gamle kontorpakke tilbage.

Hvad sker der hvis man tvinger sine medarbejdere til at skrotte Microsoft Office og bruge den gratis open source-pakke OpenOffice i stedet? I den finske hovedstad Helsinki har bystyret installeret OpenOffice på 22.500 stationære computere i foråret 2011. Samtidig har man installeret OpenOffice som den eneste kontorpakke på bærbare computere til 600 ansatte i det offentlige.

Nu viser en rundspørge blandt de 600 brugere, at 75 procent udtrykker tilfredshed med den gratis kontorpakke. Kun 25 procent ønsker at skifte tilbage til Microsoft Office. 

Finske medier har ellers sat spørgsmålstegn ved projektet og hævdet at brugerne klager over, at OpenOffice er for kompliceret. Der skulle blandt andet være problemer med at vise PowerPoint-præsentationer.

Men byrådsmedlem Mirva Haltia-Holmberg skriver i sin blog, at der er tale om en misforståelse. Brugerne har ikke været klar over, at dokumenter der skal åbnes i denne version af OpenOffice ikke må gemmes i det aktuelle docx-format, men kun i ældre MS Office-formater.

Free Software Foundation Europe kommenterer også undersøgelsen i en meddelelse, hvor man henviser til at brugerne ikke har modtaget nogen form for undervisning i den nye kontorpakke - kun en trykt manual. Men alligevel skulle der altså være stor tilfredshed.

Flere andre finske byer som Turku, Paimio og Salo har startet lignende initiativer med open source-software. Det finske forsvarsministerium kører med Linux i sine nøglesystemer.

En rapport fra Red Hat og Georgia Tech placerer Finland på en global 1. plads når det gælder open source - og det skyldes sikkert ikke kun, at Linux-opfinderen Linus Torvalds er født i Helsinki.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere