Artikel top billede

Googles køb af Motorola Mobility bliver gransket

Googles planlagte køb af Motorola bliver ikke uden videre godkendt.

Læs også:

Derfor køber Google mobilproducenten Motorola

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har bedt Google om flere informationer om virksomhedens planlagte opkøb af Motorola Mobility til næsten 73 milliarder kroner.

Kommissionen fortæller desuden, at godkendelsesprocessen er udsat, indtil den har fået alle de dokumenter, den skal bruge.

Forespørgslen betyder, at deadlinen 10. januar for første fase af godkendelsesprocessen ikke kan overholdes. En ny dato vil blive annonceret, når Google har indleveret hele dokumentationen, siger Kommissionen.

Kommissionen skal bruge særlige dokumenter, der er essentielle for evalueringen af transaktionen, fortalte EU-talskvinden via e-mail, uden dog at uddybe hvilke præcise detaljer, Kommissionen har brug for.

Google bekræfter, at Kommissionen har bedt om flere informationer, men siger, at der er tale om en ren rutine-forespørgsel.

Virksomheden er "sikker på, at Kommissionen vil komme til den konklusion, at opkøbet er positivt for konkurrencen, og vi vil arbejde tæt sammen med dem i den videre godkendelsesproces," siger en talskvinde per e-mail.

I september bad det amerikanske justitsministerium på samme måde Google om flere informationer om de mulige konsekvenser af aftalen.

Derfor vil Google have Motorola

Google annoncerede sin plan om at opkøbe Motorola Mobililty i august, da virksomhedens administrerende direktør, Larry Page, fortalte, at Google havde planer om at "øge beskyttelsen af Android mod anti-konkurrence-trusler fra Microsoft, Apple og andre virksomheder."

Aftalen rejste spørgsmål om, hvordan andre producenter som HTC og Samsung, der står for salget af størstedelen af Android-baserede smartphones, ville reagere.

Men Android-lejren er stærkere end nogensinde før med 52,5 procent af markedet for smartphones solgt i årets tredje kvartal, fortæller Gartner.

Androids dominerende position kan give anledning til bekymringer blandt lovgivere, men Motorolas sidder kun på en mindre del af det europæiske smartphone-marked, og det reducerer de mulige, negative konsekvenser, vurderer Mark Newman, der er chief research officer hos makedsanalyse-firmaet Informa Telecoms & Media.

I sidste måned fik aftalen accept fra Motorola Mobiles aktionærer. Omkring 99 procent stemte for forslaget under et særligt møde, og det repræsenterede omkring 74 procent af Motorolas samlede antal udestående aktier per 11. oktober, fortalte virksomheden dengang.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Derfor køber Google mobilproducenten Motorola




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere