De københavnske bolignetværk, som tilbyder beboerne i en lang række af hovedstadens boligforeninger billig bredbåndsadgang, gør nu oprør mod regeringens terrorpakke.
Bolignetværkene stifter en forening, der skal bekæmpe den øgede overvågning af brugerne, som regeringens såkaldte terrorpakke kræver af internetudbydere - og dermed også bolignetværkene.
- Det væsentlige for os er, at der bliver en bagatelgrænse for, hvor stor en forening skal være, før der skal logges, og at den grænse bliver på over et par hundrede brugere, siger Martin Pihl Jensen.
Han sidder i bestyrelsen i den nye forening, der har fået navnet Bolignetforeningen.
Terrorpakken blev vedtaget i efteråret 2001 og skal sikre, at det er muligt at spore potentielle terrorister gennem ved at kortlægge deres e-mails og færden på internet. Terrorpakken kræver, at internetudbydere gemmer oplysninger om brugernes trafik i et år, og det vil øge udgifterne for bolignetværkene.
- Det kan få store omkostninger både tidsmæssigt og økonomisk for de små udbydere at skulle gemme alle oplysninger om brugernes trafik, mener Martin Pihl Jensen.
Det vil også medføre mere arbejde for de frivillige, der driver netværkene, og det kan medføre strafansvar for de systemansvarlige, i nogle tilfælde amatører, hvis oplysningerne ikke lagres korrekt.
Bolignetforeningens primære formål er at blive berettiget til at give høringssvar for den såkaldte logningsbekendtgørelse, som i detaljer vil definere, hvem der omfattes af loven, og hvilke oplysninger der skal gemmes.
Logningsbekendtgørelsen bliver fremsat senere på efteråret.