Artikel top billede

Apple mister retten til iPad-navnet i Kina

I Kina tilhører retten til iPad-navnet ikke Apple, men en kinesisk skærm-producent, lyder det fra kinesisk domstol. Det kan få alvorlige konsekvenser for Apple.

Computerworld News Service: En kinesisk dommer har afvist Apples anmodning om at opnå kontrol over navnet iPad i Kina, mens et mindre og nærmest ukendt, kinesisk firma nu forhøjer indsatsen og forsøger at få indført et forbud mod salg af den ikoniske tablet under navnet iPad i hele landet.

Retten i Shenzhen meddelte tirsdag, at den har afvist Apples to sagsanlæg mod den lokale virksomhed Proview, som er en leverandør af skærme, der for øjeblikket er i økonomiske vanskeligheder.

I 2001 registrerede Proview varemærkerne "iPad" og "IPAD" i Kina, og selskabet anvendte senere navnet i lanceringen af en ikke-succesfuld tablet.

Kun i Taiwan

I retspapirerne kan man læse, at et af Proviews datterselskaber i 2009 solgte varemærket til den britiske virksomhed IP Applications. Året efter, i 2010, solgte denne virksomhed så varemærket videre til Apple.

Retten afviser anklagerne med den begrundelse, at selv om Apple ganske rigtigt underskrev en kontrakt om varemærket, så er det kun sket via Proviews datterselskab i Taiwan.

Proviews Shenzhen-baserede hovedkvarter har ikke været med i forhandlingerne, ligesom virksomheden ikke officielt har overført rettighederne til varemærket. Derfor mener retten ikke, at kontrakten er juridisk bindende.

Apple afviste onsdag at kommentere på sagen.

Kan stadig nå at appellere

Xiao Caiyuan, som er advokat for Proview, siger, at Apple stadig kan nå at appellere rettens beslutning.

Men i mellemtiden har Proview allerede anlagt sag imod Apple i Kina, og den sag vil også nå i retten, lyder det fra advokaten.

Xiao Caiyuan vil ikke afsløre flere detaljer om sagen. Men han fortæller, at Proview ønsker at forhindre Apple i at sælge iPad i Kina på grund af varemærkeovertrædelsen.

"Fordi Apple er sådan en stor virksomhed, så er der ingen, der ønsker at tro, at den opfører sig urimeligt. Men i dette tilfælde er selskabet virkeligt urimeligt," siger Xiao Caiyuan.

Apples iPad har været den hurtigst sælgende tablet i Kina, og enheden satte sig på hele 74 procent af markedet i årets andet kvartal, fortæller analysehuset Analysys International fra Beijing.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere