Artikel top billede

Sådan bruger du din smartphone når det er iskoldt

Selv med handsker og frosne fingre kan du bruge din telefon med touch-skærm.

Det er et tilbagevendende problem, når vinteren kommer.

Her tænkes ikke på glatte veje, lange mørke dage eller vinterdepressioner.

Nej, det egentlige vinterproblem for alle os gadget-freaks opstår, når vi midt i vinterkulden modtager vigtige opkald, mails og beskeder på vores smartphones med touchskærm. 

Vi kan ikke bruge telefonens berøringsfølsomme skærm med handsker på, og når vi ikke har handskerne på, er vores fingre for kolde til at betjene telefonens skærm ordentligt.

Køb handsker med touch-spids

Men hvordan løses det problem? En af metoderne er at bruge en af de særlige handsker til touchtelefoner, der er kommet på markedet de seneste år.

For eksempel har den amerikanske producent af solidt udetøj The North Face produceret en række såkaldte "etip-gloves", der er udstyret med en særlig spids, som gør det muligt at betjene en telefon, når du har handsken på. Handsken findes blandt andet i danske netbutikker til lidt over 200 kroner.

Ønsker du en mere diskret handske, kan du på iTapgloves.com finde en smart smartphone-handske i uld. Desværre ser iTapgloves-handsker ud til at være udsolgt i skrivende stund.

Sy dine egne handsker

Alternativt kan du også gøre dine egne handsker mere touch-venlige.

Det kræver blot, at du kan bruge en nål og tråd. Du skal bruge en såkaldt strømførende tråd - eller conductive thread som det hedder på engelsk - som du syer ind i spidsen på din handske. Om den type tråd kan købes i Danmark - og i så fald under hvilket navn - ved vi ikke her på redaktionen, men via dette link kan du købe en rulle tråd fra USA.

Har du derimod dine egne handsker for kær til at sy i dem eller erstatte dem med et sæt touchvenlige nørd-handsker, kan løsningen være at købe et pegeredskab, som du kan bruge i stedet for din finger - en såkaldt stylus.

Se hvordan du betjener din telefon med pølsen

Apple-stifteren Steve Jobs var ganske vist stor modstander af smartphones og tablets, som skal betjenes med en stylus. 

Det skyldes måske, at han boede i det lune Californien, for en stylus kan være ganske anvendelig i koldt vejr, og den kan tilmed være en fordel, hvis du har brug for at skrive eller tegne mere præcist på din tablet eller smartphones skærm. 

En populær stylus, som du kan købe her i Danmark, er JustMobiles AluPen, der er set til 249 kroner.

Stylus med snor i

Men desværre kan den let blive væk, hvis du har den liggende løst i lommen. Derfor virker Stylus Pro JR fra virksomheden Logiix som et mere oplagt valg, når du er på farten.

Den har en snor i enden, der kan sættes fast i høretelefon-indgangen på din telefon eller tablet, så du undgår at tabe din stylus. Desværre har vi ikke kunnet finde den i danske butikker, men du kan købe den for cirka 110 kroner (19,95 dollar) eksklusive forsendelse og eventuel told via producentens hjemmeside

Alternativt kan du gøre som sydkoreanerne, der i vinterhalvåret har tyet til en særlig slags spiselig snack-pølse, der tilsyneladende også virker som en stylus. Sidste år kunne koreanske nyhedsmedier angiveligt berette om, at salget af denne type pølser er steget 40 procent, efter at telefoner med touch-skærme har fået sit gennembrud. 

Brug pølsen

Du kan se, hvordan det virker på videoklippet herunder. 

Læs også:
Her er 7 iPhone-trick, der gør dig til sms-mester  
Sådan bliver din bærbare sund at arbejde med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere