Artikel top billede

EU vil straffe misbrug af persondata med kæmpebøder

EU vil straffe virksomheder, der anvender folks persondata på en forkert måde, med kæmpebøder.

Læs også:

EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

EU: Google og Facebook må ikke bruge dine data

Det kan på det kraftigste frarådes at overtræde EU's regler omkring beskyttelse af personlige oplysninger i fremtiden.

Europa-Kommissionen vil nemlig fremadrettet straffe den slags datamisbrug med bøder på helt op til fem procent af det lovovertrædende firmas globale omsætning.

Det skriver Financial Times.

Forslaget til denne markante opstramning over for datamisbrugerne forventes at blive fremlagt i januar 2012.

Bliver forslaget vedtaget kan det få alvorlige omkostninger - særligt de store multinationale selskaber, der risikerer bøder på tocifrede milliardbeløb.

De får bøderne

De store bøder vil blandt andet blive uddelt til firmaer, der videresælger data til tredjeparter uden specifik tilladelse.

Ligeledes vil selskaber, der ikke formår at beskytte informationer tilstrækkeligt godt til, at udefrakommende ikke kan få adgang til dem via sociale medier eller cloud-løsninger, få ubehagelig post.

Dog er Europa-Kommisssionen bevidst om, at selv den mest forsigtige, der gør alt for at beskytte brugernes og kundernes oplysninger, kan være ude for huller i sikkerheden.

Er dit firma udsat for hacking, virus eller andre ubehageligheder, der kan kompromittere personfølsomme oplysninger, vil du med det nye forslag have 24 timer til at indberette episoden. Derefter er det dit ansvar.

Desuden vil sociale medier, der ikke tilbyder brugerne fortrydelsesret, blive straffet. Brugerne, der ønsker at blive glemt - så at sige - skal have lov til at slette informationer på Facebook, LinkedIn og lignende sites, selvom de tidligere har accepteret, at de selv samme informationer lå offentligt tilgængelige.

Lange udsigter

Der går dog op mod fire år før de nye regler træder i kraft, såfremt de bliver vedtaget.

Først forventes forhandlings- og udformningsprocessen at tage omkring to år, og herefter følger en toårig implementeringsperiode.

Selvom lovforslaget udformes i denne tid, er der ingen garanti for, at det bliver vedtaget.

 Det ventes nemlig, at flere nationale regeringer vil være tilbageholdende med at afgive suverænitet på dette område.

Financial Times skriver, at blandt andet Tyskland ønsker selv at føre kontrol med overtrædelser af EU's privacy-regler.

Læs også:

EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

EU: Google og Facebook må ikke bruge dine data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere